Objavljeno

Egipatska reperica protiv diskriminacije žena

Mayam Mahmoud, sudionica arapskog talent showa Arabs got talent, reperica je koja svoj glas diže protiv predrasuda na koje nailaze muslimanke u egipatskom društvu.

Nastoji ne kopirati zapadnjački hip-hop, već producira autorske tekstove za koje dobiva sve više pozitivnih reakcija. Osim pozitivnih komentara na društvenim mrežama, nakon nastupa nerijetko joj prilaze fanovi koji priznaju kako im je ona simbol nade s obzirom da progovara o temama o kojima se inače ne priča tako lako ili uopće.

Nastupima u udarnim terminima privukla je mnogo pozornosti, ali i izlaskom iz tradicionalnih okvira očekivanja kako bi se mlada muslimanka trebala ponašati.

Svojom glazbom posebnu pozornost Mahmoud skreće na temu seksualnog nasilja, s obzirom da je prema izvješćima UN-a objavljenima u travnju, preko 99% žena u Egiptu doživjelo jedan od oblika seksualnog uznemiravanja, dok ih se 91% osjeća nesigurno na ulici.

Svojom glazbom pokušava promijeniti činjenicu da je seksualno uznemiravanje i dalje tabu tema, te da se još uvijek smatra kako su žene odgovorne za ovu vrstu nasilja. Upozorava kako je jedan od vodećih razloga zašto se ne priča o seksualnom nasilju, činjenica da se žene mahom boje da će biti stigmatizirane. [A.M.F.G.] The Guardian…

https://www.youtube.com/watch?v=cWKjfeDGvwM


Povezano