Objavljeno

Drugi dan VFF-a obilježio art sajam, edukacije i nagradni bingo

10. Vox Feminae festival programom u nedjelju 9.10. publici je ponudio art shopping, edukacije te odličnu zabavu uz koktele i nagradni bingo.

Program je krenuo već u 13h uz tradicionalni art sajam koji je na jednom mjestu okupio tridesetak izlagačica koje su predstavile veliki izbor različitih umjetničkih kreativnih rukotvorina, nakita, odjeće i modnih dodataka. Unikatni radovi različitih tehnika, materijala i motiva osigurali su da svaki posjetitelj ili posjetiteljica u šarolikom postavu pronađe nešto za sebe.

Nastavak glavnog programa u 18h također je bio posvećen umjetnicama i kreativkama. U suradnji s prvom studentskom zadrugom Fabric8 co-op, a i sklopu projektnih aktivnosti Vox Feminae Platforme koju podupire zaklada Kultura Nova, organizirano je informativno predavanje o zadružnom modelu tržišnog djelovanja. Josipa Vurnek i Denis Ristojević iz F8 objasnili su prisutnima pravne zavrzlame koje prate osnivanje zadruge, protumačili neke od zakona te dali pozitivne primjere iz vlastite prakse kako voditi zadrugu – od važnosti poslovnog plana do multitaskinga između kreativnog rada i administracije. Priča o uspjehu Fabric8 co-op za publiku je bila inspirativan primjer kako pokrenuti kreativni umjetnički start-up, kao i izazovi koje takav pothvat prate.

Večer je završena uz drag bingo kojeg su vodile performerice kolektiva House of Flamingo: Colinda Evangelista, Entity i Roxanne. Na dvosatnom programu tražio se stolac, igraća srećka i koktel više, no trandželi HoF-a su se pobrinule da nitko doma ne ode praznih ruku, između ostalog zahvaljujući izlagačicama sa art sajma koje su donirale svoje radove za poklone; kao i zadružnoj pivovari Brlog čije se pivo “Plavuša” našlo u vrećicama dobitnica i dobitnika.

Iz filmskog programa publiku su najviše zainteresirali filmovi Girl Flu i Izazov poroda, a prikazan je i niz kratkometražnih radova.

{gallery}VFF-2.dan{/gallery}

Vox Feminae festival ovaj tjedan nastavlja se radioničkim programom “Škola rodno osviještenog filma”, dok će glavni vikend program 15. i 16.10. ugostiti jednu od začetnica djevojačkih studija Catherine Driscoll, urednicu britanskog zinea Polyester Ione Gamble, autoricu VFF vizuala Maisie Cousins te umjetnicu Andreu Resner. Detaljan program idućeg VFF vikenda provjerite ovdje:

Subota 15.10.

Nedjelja 16.10.


Povezano