Objavljeno

Djevojčica izbačena iz ragbi tima jer dječaci imaju ‘nečiste misli’ o njoj

Privatna škola blizu Atlante u Americi nedavno je priopćila dvanaestogodišnjoj Madison Baxter da nije dobrodošla na probu za ragbi reprezentaciju sedmog razreda, iako je od šestog razreda u momčadi, a američki nogomet igra od drugog.

Razlog? Njezini muški suigrači imaju “nečiste misli” ​​o Madison, rekao je Patric Stuart, ravnatelj Strong Rock Christian Academy škole, njezinoj majci.

“Na sastanku s predsjednikom uprave rečeno mi je da su razlozi za izbacivanje to što su dječaci postali pohotni, da imaju nečiste misli o Madison, te da razgovor u svlačionici nije bio prikladan za djevojke, iako ona ima zasebnu svlačionicu”, izjavila je Cassy Blythe, Baxterina majka.

“Rekao je: najbolje što mogu reći je da su muškarci i žene stvoreni jednaki, ali drugačije’, te da je molio i došao do zaključka da je donio ispravnu odluku za školu”, dodala je Cassy.

Baxterin slučaj, sada je dio Facebook kampanje Let her Play koja radi pritisak na školu da dopuste Madison da igra ragbi.

Više od 1.500 djevojaka igra ragbi u američkim srednjim školama, a taj broj je porastao za više od 17 posto u samo četiri godine. To više nije samo muški sport. Štoviše, igrati nogomet s djevojkom moglo je biti vrijedno iskustvo za Baxterine suigrače jer bi tako naučili primjereno komunicirati sa ženama i djevojkama, shvatiti da ju spol ne čini inferiornom sportašicom, te da “nečiste misli” ​​ne znače da imate dozvolu djelovati.

Baxterini suigrači neće dobiti tu lekciju, jer očito ni odrasle osobe iz Strong Rock Christian Academy škole ju još uvijek nisu naučili. [A.L.] Think Progess…


Povezano