Objavljeno

Danas počinje humanitarna akcija ‘Imaš jaknu viška’, ostavite jaknu onima kojima je potrebna

Ispred trgovine Prostor manufakturne slobode (PMS) u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici danas od 16 sati počinje humanitarna akcija ‘Imaš jaknu viška‘ koja će potrajati do kraja zime.

Trgovina PMS akciju organizira u suradnji s udrugom Portal Dobrote te vas pozivaju da ispred dućana PMS u Tkalčićevoj 61 donesete svoje zimske jakne koje više ne nosite ili uzmete jednu ukoliko vam je potrebna. Ideja je akcije da zimske dane olakša našim sugrađanima/kama koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja, u svakom slučaju svima koji nemaju adekvatne zimske jakne.

„Loša ekonomska situacija u zemlji, nažalost, neiscrpno je vrelo inspiracije za akcije pomoći. Niske temperature i apeli za pomoć u dekama za beskućnike, a onda jedna objava na Facebooku s idejom doniranja jakni inspirirala nas je da se u dva dana organiziramo i djelujemo“, kaže za Lupigu Sanja Bijonda, jedna od pokretačica akcije, iskreno se nadajući da će odaziv građana na ovu akciju biti veliki, jer procjenjuje da su takve i potrebe.

„Vjerujemo da su i potrebe velike, ne samo za beskućnike, već i za sve naše sugrađane u lošoj ekonomskoj situaciji. Danas sam na tramvajskoj stanici vidjela starijeg gospodina kako drhti u tankoj jakni. Nadam se da će se i on prošetati ovih dana do Tkalčićevu 61. A više od svega se nadam da naša kreativnost u akcijama pomoći neće trebati, jer imamo potencijal da budemo sretna zemlja sretnih ljudi“, zaključuje Sanja Bijonda.

Inače, Portal Dobrote je portal zamišljen kao mjesto na kojem bi građani mogli pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, a stoje i iza inicijativa ‘Kruh za poslije’ te ‘Da ni jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno’.

Građani/ke se mole da donose isključivo zimske jakne i kapute te tako postanu dijelom jedne lijepe humanitarne priče.Danas to možete učiniti između 16 i 19 sati.

Povezano