Objavljeno

Daily Muse i njeni savjeti (web)

The Daily Muse je brzorastuća zajednica žena koje smatraju da je briljiranje sastavni dio posla. Bez obzira bave li se privatnim poduzetništvom, nalaze li se na Fortune 500 listi najuspješnijih kompanija ili nešto treće, svim ženama zajednička je želja za uspjehom na poslovnom i privatnom planu.

The Daily Muse nudi mnoštvo informacija o pronalaženju posla i poslovnim karijerama, zdravlju, tehnologiji, novcu, društvenom životu, stilu… Victoria Pynchon u članku za Forbes.com govori o zapanjujućoj energiji današnjih žena u dvadesetima, koje pokreću poslove o kojima njihove majke i bake nisu mogle ni sanjati. Iako nije žena u dvadesetima, već ima dovoljno godina da dvadesetogodišnjacima bude majka, autorica i sama posjećuje thedailymuse.com na kojem pronalazi korisne savjete.

Navodi nekoliko savjeta za žene koje tek započinju svoj posao:

 

  1. Napravite vlastita pravila – Odredite svoju definiciju uspjeha. Razmislite što vas čini sretnima i za koga uopće sve to radite. Radite sve na onaj način koji vas čini zadovoljnima.

  2. Okružite se pozitivnošću – Od krucijalne je važnosti raditi u poticajnom okruženju. Pažljivo birajte osobe od povjerenja. To ponekad nije jednostavno, s obzirom da to nisu uvijek osobe koje najviše volite. U želji da vas zaštite, takve osobe možda neće biti spremne na promjene u vašem poslovnom životu. Umjesto toga, nađite one koji vide nove mogućnosti i koji vas neće sputavati.

  3. Ne zaboravite na privatni život – Zapitajte se koliko dugo možete živjeti bez prihoda i koliko vam je novca potrebno da se osjećate sigurno. Zatim, na prvo mjesto prioriteta postavite stvari kojima sebi činite dobro. To može biti druženje s prijateljima, odlazak na manikuru/pedikuru, nejedenje ispred kompjutera i slično.

Ova tri poticajna savjeta dio su zanimljivog članka o dvjema poduzetnicama koje govore o svojim poslovnim počecima, poteškoćama na koje su nailazile, te poslovima koji ih nadahnjuju. Ne zaboravite – ”Put od tisuću milja počinje prvim korakom”. Thedailymuse.com… [I.S.]


Povezano