Objavljeno

Centar za ženske studije izrazio podršku Branki Galić i inicijativi Akademska solidarnost

Centar za ženske studije izrazio je berezervnu podršku suspendiranoj prodekanici prof.dr.sc. Branki Galić i inicijativi Akademska solidarnost u borbi protiv klerikalizacije visokoškolskog obrazovanja i znanosti.

Izjavu koju su iz Centra za ženske studije u Zagrebu uputile medijima prenosimo u cijelosti:

„Centar za ženske studije izražava bezrezervnu podršku inicijativi Akademska solidarnost u borbi protiv klerikalizacije visokoškolskog obrazovanja i znanosti.

Zabrinute smo i zbog radne diskriminacije prema našoj suradnici, prof. dr. sc. Branki Galić, suspendiranoj prodekanici za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja je otvoreno stala u obranu vrijednosti sekularne države upisanih u Ustav Republike Hrvatske. Način na koji uprava Filozofskog fakulteta zlorabi demokratske procedure izaziva bojazan da će se i u budućnosti na taj način obračunavati s političkim neistomišljenicima unutar sveučilišnog prostora.

Smatramo da je uplitanje bilo koje vjerske zajednice u rad obrazovnih instutucija,  što se ugovorima o suradnji Katoličkog bogoslovnog fakulteta s Filozofskim fakultetom želi institucionalizirati, štetno za sve generacije sadašnjih i budućih studenata/ica i pogubno za razvoj kritičkog i kreativnog mišljenja kao istinskog temelja svakog napretka hrvatskog društva.

Za Centar za ženske studije

Rada Borić, Nataša Medved, Karolina Leaković, Lada Čale Feldman, Iva Grgić Maroević, Biljana Kašić, Nadežda Čačinovič, Renata Jambrešić Kirin, Barbara Blasin, Leila Topić, Andreja Gregorina, Leonida Kovač, Ana Pavlić, Jasminka Pešut


Povezano