Objavljeno

Cate Blanchett suautorica i glavni lik nove drame o izbjeglicama u zatočeništvu

Foto: Gage Skidmore, Flickr

Cate Blanchett suautorica je i glavna glumica nove drame u šest epizoda o izbjeglicama u zatočeništvu u australskoj pustinji.

Psihološka drama Stateless govori o četvero zatvorenih stranaca: stjuardesi u bijegu od kulta, izbjeglici iz Afganistana koji bježi od kaznenog progona, mladom australskom ocu u bijegu od neperspektivnog posla, te birokratu koji se našao unutar državnog skandala.

U seriji će glumiti i Yvonne Strahovski, koja glumi i u Sluškinjinoj priči, a za scenarij i režiju bit će zadužene isključivo žene.

Priča je inspirirana Corneliom Rau, a isprepliće kompleksne osobne priče kako bi prikazala način na koji se sistem bori s kontradikcijama vezanim uz migracije i zaštitu granica. Rau, bivša stjuardesa, privukla je pozornost javnosti 2005. nakon što je pobjegla iz kontroverzne sekte Kenja. Potom je bila uhićena i odvedena u pritvorni centar Baxter u Južnoj Australiji pod sumnjom da je ilegalna imigrantica.

Blanchett je izjavila kako priča, premda je fokusirana na Australiju, ipak istražuje globalne teme: „Želja za osobnom slobodom, potreba za drušvenom stabilnosti, rastući nedostatak vjere u politički proces te duboko uznemirujuće djelovanje koje to sve ima na živote pojedinaca.” [K.D.] Women in the World…


Povezano