Objavljeno

Cate Blachett utjelovljuje konzervativku i homofobkinju Phyllis Schlafly

Cate Blachett se našla u ulozi konvervativne aktivistinje Phyllis Schlafly u seriji Mrs. America koja uskoro kreće na TV postaji FX. Schlafly je bila jedna od najpoznatijih protivnica feminizma u SAD-u 1970-ih te glasna protivnica istospolnih brakova i prava na pobačaj.

Mrs. America govori o pokretu za žensku ravnopravnost, ali i o neočekivanom protivljenju konzervativnih žena, koje je predvodila upravo Schlafly. Serija će se prvenstveno baviti odnosom tih dviju struja tijekom 1970-ih.

U traileru, koji je prvi put prikazan 9. siječnja ove godine, Schlafly izjavljuje: “Ja nisam protiv žena. Ja nisam protiv toga da žene rade van doma. Ali jesam protiv Pokreta za oslobođenje žena.” Schlafly je prikazana kao žena koja vjeruje da njezina borba protiv Pokreta za oslobođenje žena nije samo ispravna, već i nužna.

Inače odvjetnica, Schlafly je 2009. godine napisala:

Napadi na definiciju braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene dolazi od gej lobija koji želi da njihov životni stil bude društveno priznat, od feminističkog pokreta koji se protivi onome što zovu patrijarhat (koji navodno žene stavlja u položaj građanki drugog reda) i od libertarijanaca koji vjeruju da bi brak trebao biti privatna stvar i/ili religijski ugovor, te da uvjeti ove zajednice ne bi trebale imati ikakve veze s državom.

Zanimljivo je spomenuti da je jedan od njezinih sinova homoseksualac, a autan je 1992. godine u strane časopisu Queer Week. Schlafly je javno priznala seksualnu orijentaciju sina, no izjavila je kako on podržava njezine stavove.

John Schlafly je tako izjavio za Los Angeles Times da “pokret za održavanje obiteljskih vrijednosti nije anti-gej” te kako njegova majka radi dobar posao.[K.D.] PinkNews…


Povezano