Objavljeno

Bluetooth tamponi novost na američkom tržištu

Ukoliko ste osoba koja posjeduje vaginu, sigurno ste u barem nekoliko navrata imali (ne)priliku naći se u situaciji u kojoj spustite pogled i na moment pomislite da ste se našli posred bitke na Krbavskom polju. Takva situacija uvijek je iritantna (rijetko kada sa sobom nosimo rezervne hlače i donje rublje), uvijek je neugodna i najčešće se događa pred minimalno dvadeset ljudi.

my.Flow je novi projekt u razvoju koji ima za cilj spasiti nas od ovakvih neugodnih krvoprolića. Riječ je o tamponu s Bluetooth konekcijom koja omogućava korisnicima/ama da saznaju kada im je tampon u potpunosti zasićen te kada ga trebaju promijeniti.

U originalnom konceptu je Bluetooth modul bio unutar tampona, ali su pokretači/ce projekta ubrzo shvatili/e da se većina korisnika/ca ne osjeća ugodno s elektronikom unutar svojeg spolnog organa. Zato najnovija verzija ovog proizvoda, koja je razvijena u Beijingu, uključuje ekstra dugačku žicu koja se spaja s Bluetooth modulom na vašem struku.

Međutim, i ova verzija my.Flowa ne djeluje baš potpuno praktično za upotrebu. Za početak, ideja da vam iz vagine viri 15 do 30 centimetara žice i nije baš najprivlačnija, a sasvim sigurno nije ni toliko praktična. Također, nitko nije baš previše oduševljen idejom da mu/joj je tampon spojen s remenom na struku. Vjerojatno osim što ne želite da baš svi koji vas vide mogu znati da imate menstruaciju, ne želite biti ni u mogućnosti da vas u nekom trenutku netko slučajno povuče za žicu i priušti vam vrlo nelagodan trenutak.

Unatoč tome, sama ideja my.Flowa je vrlo korisna, pogotovo za mlađe osobe koje se još uvijek prilagođavaju pravilima svojih mjesečnica. Osim toga, nove korisnike/ce tampona koji nisu toliko upoznati s njihovom primjenom sigurno bi lakše i opuštenije pokušale koristiti tampone kada bi uz pomoć aplikacije znale kada je pravo vrijeme da ga promijene.

Cijena my.Flow remena na američkom je tržištu procijenjena na 50 dolara, a mjesečna zaliha tampona iznosi 13 dolara. Kako se cijena regularnih tampona u SAD-u kreće između 9 i 10 dolara, vjerujemo da i na našem tržištu cijena neće previše odudarati od one koju izdvajamo za obične tampone. Inicijalna verzija my.Flow tampona uključuje regularne tampone, ali se pokretači/ce nadaju spojiti s proizvođačima/cama tampona kako bi korisnicama/ima mogli ponuditi različite vrste tampona s različitim razinama upijanja. [H.M.] Gizmodo


Povezano