Objavljeno

BeFem, festival feminističke kulture i akcije za vikend u Beogradu

BeFem, festival feminističke kulture i akcije, promovira politike feminizma i izgradnju autonomnih feminističkih prostora. Festival nastaje kao potvrda kontinuiteta feminističkog djelovanja na prostorima Srbije, ali istovremeno pokreće nova polja akcije kroz dijalog i inicijative feministkinja s različitom povijesti.

Jedan od ključnih zadataka BeFem-a je proizvodnja feminističkih praksi i znanja kao pokretača društvenih promjena.

Program BeFem-a, koji se održava 1. i 2. prosinca u KC Gradu, u Beogradu, usmjeren je na pitanje odnosa moći, onih koji se uspostavljaju i na različite načine legitimiraju, ali i prije svega onih koji proizvode i stvaraju otpor i kontra-diskurse dominantnim, hegemonijskim i patrijarhalnim strukturama.

BeFem 2012 je nastao kroz različita strateška feministička savezništva, lokalna, regionalna i internacionalna, u kojima se susreću mnogostruki feministički identiteti – teorijski, aktivistički, umjetnički.

Sadržaji BeFema-a treba pokazati svu radost, izazov, proizvodnju i zadovoljstvo u bivanju feministkinjama. Cilj BeFem-a je promišljanje feminističke politike i akcije na različite načine, pa i preko humora kao jedne od strategija življenja.

Više o bogatom programu saznajte OVDJE, a o izvođačima/icama BeFem-a 2012 OVDJE.


Povezano