Objavljeno

Bečki vrtići uvode informativne sadržaje o duginim obiteljima

Dogradonačelnik Beča s vrtićkom djecom (foto: PID / Christian Fürthner)

Grad Beč je u vrtiću u okrugu Floridsdorf predstavio projekt namijenjen poticanju tolerancije i prihvaćanju različitosti. U gradskim vrtićima odsad će se nalaziti kutije s informativnim sadržajima o duginim obiteljima.

Grad Beč je osmislio kutije u suradnji s lokalnim Centrom za dugine obitelji i Udrugom za podršku i promicanje duginih obitelji „FAmOS“. Kutije sadrže brošuru s informacijama o tome kako djecu i suradnike u dječjim vrtićima upoznati s duginim obiteljima te knjigu o obiteljskim raznolikostima, kao i plakati i bojanke za djecu koje tematiziraju različite vrste obitelji.

Kutije s informativnim sadržajem su besplatne, a uskoro će ih primiti svih 350 gradskih vrtića, a jednako tako će biti na raspolaganju svim privatnim dječjim vrtićima u Beču.

Obrazovanje i pedagogija ranog i predškolskog odgoja igraju važnu ulogu u borbi protiv homofobnih, transfobnih i interfobnih predrasuda i suzbijanju diskriminacije“, izjavio je dogradonačelnik Beča i član bečkog poglavarstva za obrazovanje Christoph Wiederkehr.

Okrug Floridsdorf u kojem je predstavljen ovaj projekt može se pohvaliti i dvama drugim projektima u okviru borbe protiv diskriminacije: u znak solidarnosti s LGBTIQ zajednicom postavljene su dvije klupe obojene u dugine boje, a bijele pruge na jednom pješačkom prijelazu zamijenjene su šarenima.

Pješački prijelazi u bečkom okrugu Floridsdorf (foto: Bwag, Wikimedia Commons)

Povezano