Objavljeno

45 tisuća LGBTIQ osoba ispunilo upitnik, traži se još

Najveće europsko istraživanje o LGBT identitetima još uvijek je otvoreno za sve lezbijke, gej, biseksualne i trans osobe iznad 18 godina starosti u Europskoj uniji i u Hrvatskoj.

Cilj istraživanja je prikupiti podatke o iskustvima LGBTIQ osoba na teritoriju EU i Hrvatske te temeljem rezultata artikulirati javne politike Europske unije koje će unaprijediti zaštitu ljudskih prava LGBTIQ osoba. Rezultati istraživanja također će pomoći brojnim LGBTIQ organizacijama u borbi protiv diskriminacije te u zagovaranju prava seksualnih i rodnih manjina diljem EU i RH.

Od svog lansiranja u travnju, istraživanje je doseglo brojku od blizu 45.000 ispitanika, što je najveće europsko istraživanje o stanju LGBTIQ osoba do danas! Kako bi se dobila što bolja zastupljenost milijuna LGBTIQ osoba koje žive u EU, u potrazi su za još više ljudi za sudjelovanje u ovom istraživanju.

Sve LGBTIQ osobe diljem EU-a i Hrvatske mogu sudjelovati i širiti riječ o ovoj anketi – jer se sva iskustva računaju.

Svima koji su već sudjelovali u anketi i dali svoj doprinos, Europska agencija za temeljna prava (FRA) iskazuje svoju zahvalnosti jer dobrim odazivom je ova anketa postigla veliki uspjeh. Kako bi on bio još veći, bitno je da informacija o postojanju ove ankete dođe do što većeg broja osoba. S toga, možete pomoći ovom istraživanju i napraviti razliku tako da ju proslijedite osobama od interesa.

Tim koji stoji iza ankete uputio je poziv sudionicima/icama ankete da pozovu najmanje pet svojih LGBTIQ prijatelja/ica da ju ispune. Podijeliti ju možete preko e-pošte, anketnog linka (http://lgbtsurvey.eu) na Facebooku, Twitteru ili na svojem blogu ili web stranici.

Europsko istraživanje o LGBTIQ identitetima najveće je istraživanje takve vrste u Europi. Cilj je, kroz prikupljanje podataka LGBTIQ osoba u dobi od 18 godina u Europskoj Uniji i Hrvatskoj, doznati o svakodnevnim iskustvima i diskriminaciji kojoj mogu biti izložene.

U istraživanju možete sudjelovati do kraja lipnja, a anketa, koja je u potpunosti anonimna, dostupna je na svim europskim jezicima, pa tako i na hrvatskom.


Povezano