Ana Kovačić

Ana Kovačić je ilustratorica i dizajnerica. Diplomirala je na zagrebačkom Studiju dizajna. Kao ilustratorica radi na raznolikim projektima u području nezavisne kulture i obrazovanja, ali i komercijalnim projektima za privatne naručitelje.

Njezine ilustracije objavljene su u dječjem časopisu Brickzine, on-line i tiskanom izdanju zbirke stripa Komikaze. Ilustrirala je i zbirku pjesama za djecu Olje Savičević Ivančević, koja čeka objavljivanje u izdanju Školske knjige.

Kao ilustratorica je radila na projektu vizualnog identiteta 56. Goranovog proljeća i na projektima u području obrazovanja Pro(iz)vedi mladost u kulturi i Laboratorij arhitekture. Ilustrirala je seriju portreta značajnih žena za društvenu igru Fierce Women koja promiče postignuća iznimnih žena na raznim poljima ljudskog djelovanja.

Autorica je interaktivnih ilustracija u sklopu stalnih postava hrvatskih centara za posjetitelje Putovima Frankopana u Kraljevici, Mali Sakadaš u Kopačkom Ritu, Plavi svijet na Malom Lošinju, Kuća za brodice na Brijunima, Ivanina kuća bajke u Ogulinu i Ben Nevis u Škotskoj. Interaktivna instalacija Čarobno zrcalo u Ivaninoj kući bajke, za koju je ilustrirala seriju likova, nagrađena je godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva i nagradom Hrvatskog dizajnerskog društva 2014. godine.

Izlaže na grupnim izložbama, a njezini radovi bili su izloženi i na samostalnoj izložbi. Tako je ilustrirani omot glazbene ploče za grupu Žen izložila na bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 2018. godine, a ilustracije velikog formata bile su glavni dio samostalne izložbe Njezin panteon u sklopu festivala Vox Feminae 2018., za koji je iste godine izradila i vizualni identitet.

Sudjelovala je i na grupnoj izložbi festivala ilustracije 36 mountains 2016. godine.


Povezano