Prijavi se na foto natječaj za mlade na temu ljudskih prava

Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost poziva vas da se prijavite na foto natječaj za mlade i postanete dio online i putujuće izložbe ‘Ellie on the road’. Natječaj je otvoren do 12. studenog 2018. godine.

Tematski foto natječaj za mlade kojeg je osmislila grupa mladih iz Gunje, Siska i Zagreba želi vizualno prikazati temeljne vrijednosti čovječanstva i prava koja nam svima pripadaju kao ljudima u bilo kojem dijelu svijetu, bez obzira na boju kože, spol, seksualnost, vjeroispovijest, socijalni status, jezik, političko ili drugo mišljenje. Ideja je da se kroz digitalnu (web) te kroz putujuću izložbu mladi fotografi/kinje svim mladima približe koncept ljudskih prava i odgovornosti koje proizlaze iz njih.

Svojim autorskim fotografijama pokažite kako vidite sljedeće temeljne pojmove na kojima počiva Opća deklaracija o pravima čovjeka. Odaberite jedan ili više pojmova i pošaljite svoju tematsku fotku:

– dom
– privatnost
– obrazovanje
– rad
– solidarnost
– kulutra&kreativa
– život
– jednakost
– dostojanstvo
– sloboda
– sigurnost
– odgovornost

Organizatore/ice natječaja posebno zanima kako vaše oko, um i kamera vide i bilježe tu vrijednost u praksi  – u susjedstvu, školi, mjestu  – pokažite kako te vrijednosti ŽIVE ili NE ŽIVE u vašoj stvarnosti.

Svakoj fotki dajte naslov, a uz nju pošaljite i svoj kratki komentar koji će također biti objavljen.

Svoj fotografski rad možete poslati na Instagram: Foundation SOLIDARNA, na Facebook, na email: ivan.blazevic@solidarna.hr ili preko web formulara na stranicama Solidarne.

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrat će najbolje od kojih će se napraviti digitalna izložba ljudskih prava, foto kalendar, putujuća izložba i popratni kulturni i dobrotvorni događaji Ellie on the Road kojuorganizatori/ce interaktivno žele pokazati što više mladih širom RH, a 5 gradova već imaju u planu (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak).

Najbolja tri rada bit će nagrađena, a svi odabrani autori i autorice bit će pozvani da sudjeluju u tematskom programu na Human Rights Film Festivalu u Zagrebu od 8. do 10. prosinca 2018.

Ukoliko želite izložbu i javni događaj ‘Ellie on the Road’ u svom gradu ili imate drugih i novih ideja kako ovaj projekt učiniti što bogatijim i zanimljivijim,  možete se javiti na Facebook stranicu Zaklade SOLIDARNA ili na ivan.blazevic@solidarna.hr.

Kreativni projekt Ellie on the Road kreće povodom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a posvećen je Eleanor RooseveltPrvoj dami svijeta koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

Ovaj projekt provodi SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost u sklopu programa „Kultura u zajednici“, uz financijsku podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu i Atlantic Grupe.

Natječaj je otvoren do 12. studenog 2018. godine.

Povezano