Poziv na trening: Doprinesi uključivanju mladih LGBTIQ osoba u sport

Queer Sport Split poziva trenere/ice i druge osobe koje rade s mladima u području sporta na trening koji će se baviti temama razvoja uključivog i nediskriminirajućeg sporta za mlade LGBTIQ osobe. Trening će se održati 19. listopada 2019. u Glasgowu. Svi troškovi sudjelovanja odabranih sudionika/ica pokriva organizacija. Prijave se zaprimaju do 20. rujna 2019. godine.

Rainbow Youth for Sporting Equality partnerski je projekt organizacija LEAP Sport Scotland, European University Sport Association i Queer Sport Splita. Na temelju konzultacija s mladim LGBTIQ osobama definirani su problemi s kojima se oni susreću u sportskom okruženju i smjernice za razvoj uključivog i nediskriminirajućeg sporta. Jednodnevni trening  ima za cilj senzibilizirati trenere/ice i druge osobe koje rade s mladima u području sporta na probleme s kojima se mlade LGBTIQ osobe susreću, te ponuditi neka rješenja na njih.

Program se održava u Glasgowu, UK, 18. – 20. listopada 2019., s samim treningom na dan 19. listopada. Sve troškove sudjelovanja (put, smještaj i prehrana) snose organizatori. Predviđen je polazak iz Splita, s tim da postoji mogućnost pokrivanja i troškova dolaska u Split. Uvjet za sudjelovanje je da osoba ima prebivalište u Hrvatskoj, da radi sa mladima u području sporta te ispunjen prijavni obrazac.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Rainbow Youth for Sporting Equality (RYSE) je multilateralni europski projekt koji će poboljšati iskustva lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer mladih osoba u sportu kreiranjem treninga za sportske edukatore o LGBTIQ + problemima i iskustvima u sportu.

Projekt započinje uključivanjem  mladih u izradu Rainbow sport povelje koja definira ono što same mlade LGBTIQ osobe očekuju od uključivog i nediskriminirajućeg sportskog okruženja. Na temelju povelje izradit će se program treninga kroz koji će se mladi sportski edukatori/ce obučiti kako stvoriti takvo okruženje u sportu.

U oba aspekta, projekt će provoditi u različitim sportskim okruženjima mladih, usmjeravajući se na formalno i neformalno obrazovno okruženje. Za kraj, provedeni trening prenijet će se u online modul koji će biti predstavljen na završnoj konferenciji projekta.

Prijave su otvorene do 20. rujna, a rezultati će biti objavljeni 23. rujna.

Projekt provodi LEAP Sports Scotland (UK) u partnerstvu s European University Sport Association (Švicarska/Slovenija) i Queer Sport Split (Hrvatska). Projekt je sufinanciran kroz Erasmus+ program Europske unije.

Trening se provodi u sklopu projekta Rainbow Youth for Sporting Equality financiranog kroz program Europske komisije Erasmus+ Sport program.


Povezano