Drugi regionalni natječaj za kratke priče – Write Queer

Queer Montenegro raspisuje drugi Regionalni konkurs za najbolju kratku priču #WriteQueer.

Moto šestog Montenegro prajda bila je – Sloboda. Sloboda sa sobom nosi i odgovornost. To je jedna od vječitih književnih tema. Borba za slobodu je dio tradicije, pa samim tim i Njegošev poziv na borbu protiv tirjanskog svijeta podsjeća na obavezu pojedinca da se suprotstavi silama koje mu tu slobodu oduzimaju. Tirjanski svijet je tamo gdje prestaju naša prava. Zato je tema ovogodišnjeg konkursa ,,Dužnost slobode“.

Pravo učešća na konkursu imaju svi/e autori/ke koji pišu na crnogorskom, bosnskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Moguće je kandidovati samo kratke priče koje prethodno nijesu publikovane. Autori/ke mogu kandidovati najviše jednu priču, čiji obim može biti do 10 000 karaktera s proredima.

Na ovom konkursu biće dodijeljene tri novčane nagrade, od koji prva iznosi 400.00 eura, druga 300,00 eura i treća 200,00 eura u neto iznosu.

O nagradama odlučuje petočlani žiri iz redova relevantnih književnika/ca i teoretičara/ki i članova/ica organizacije Queer Montenegro. Odluku o izboru žirija donosi Upravni odbor organizacije Queer Montenegro.

Queer Montenegro ima pravo publikovanja nagrađenih i ostalih priča pristiglih na konkurs. Autori/ke nagrađenih priča i ostalih priča koje će ući u selekciju za objavljivanje ustupaju svoja autorska prava Queer Montenegru bez nadokande. Autori/ke nagrađenih priča i ostalih priča koje će ući u selekciju za objavljivanje se odriču autorskih prava u slučaju objavljivanja priča u izdanju QueerMontenegra. Autori/ke nagrađenih priča se odriču autorskih prava u slučaju objavljivanja priča u izdanju izdavača koju Queer Montenegro odabere.

Konkurs „Write Queer“ je anoniman.

Autori/ke predaju dvije zasebne koverte: u jednoj koverti (na kojoj treba da piše: “Za Konkurs Write Queer”) treba dostaviti 5 odštamapanih primjeraka kratke priče, od kojih svaki treba da bude potpisan šifrom (bez navođenja imena autora/ke), dok u drugoj zatvorenoj koverti (na kojoj treba da piše: “Rješenje šifre/naziv šifre”) treba dostaviti naziv šifre, ime i prezime autora/ke teksta koji je potpisan tom šifrom i kontakt podatke autora/ke koji uključuju poštansku adresu, email i broj telefona.

Koverte sa rješenjem/nazivom šifre biće otvorene u prisustvu svih čanova/ica žirija po donošenju finalne odluke o nagrađenim pričama i pričama koje će ući u izbor za objavljivanje.

Tekstove je potrebno dostaviti najkasnije zaključno sa 8. aprilom 2019. godine, putem pošte na adresu:

Queer Montenego

Omladinskih brigada 6

81000 Podgorica

Crna Gora

Sa naznakom: Za konkurs ”Writequeer“

Odluka o nagrađenim pričama i pričama koje će ući u selekciju za objavljivanje biće objavljena u medijima, aautori/ke obaviješteni/e pismenim putem.

Materijali dostavljeni suprotno naznačenim pravilima neće biti uzeti u razmatranje.


Povezano