Zbeletronove radionice dizajna u Šesnaestici

Udruga Zbeletron u suradnji s K-zonom u Društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 27. siječnja do 3. veljače održat će osnovne radionice dizajna i izrade plakata. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 25. siječnja.

Nakon dviju održanih DJane radionice, ovaj put Zbeletron priprema radionicu dizajna, točnije radionicu izrade plakata i vizuala za društvene mreže. Radionica će biti korisna za sve koje žele naučiti nešto više o dizajnu, radu u programima Illustrator i Photoshop te kako se izrađuju vizuali za vaše omiljene partije, koncerte i/ili aktivističke događaje.

S obzirom na to da se uskoro bliži Zbeletronov 10. rođendan, radionica će biti tematskog karaktera. Sudionice će imati zadatak da uz pomoć programa Illustrator i Photoshop izrade plakat za Zbeletronov 10. rođendan i naprave covericu za Facebook događaj. Finalni rezultat će biti korišteni kao vizualni identitet događanja, čime će sudionice imati priliku javno pokazati što su naučile.

Uz mentorstvo Zbeletron članica (Sara Morić i Emina Hermann) koje su silom prilika morale naučiti raditi same svoje vizuale, sretne smo što nam na ovoj radionici u pomoć uskače Modrozelena (Eva Badanjak), koja dugi niz godina ilustrira i dizajnira za razne projekte na glazbenoj i aktivističkoj sceni.

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, ali se od polaznica očekuje da donesu vlastita prijenosna računala. Radionice su namijenjene svima, bez obzira na vaše identitetske odrednice i rodno izražavanje, no prilikom prijave prednost će imati osobe koje se bave ili se žele baviti aktivizmom i organizacijom događanja namijenjenih LGBT+ zajednici.

Radionica će se odvijati tijekom dvije nedjelje, 27. siječnja od 15 do 19 sati te 3. veljače u terminu od 12 do 16 sati. Prijaviti se možete tako da na e-mail adresu zbelenatron@gmail.com pošaljete par osnovnih informacija o sebi te ukratko napišete zašto želite sudjelovati na radionici. Požurite s prijavama, jer je broj mjesta ograničen.

Više informacija o radionicama možete potražiti na Facebook stranici događanja


Povezano