Zbeletronove psihološke radionice: Ljubav ne boli

Udruga Zbeletron u suradnji s K-zonom i psihologinjom Lejlom Talić u srijedu, 23. veljače, u 18 sati održava prvu ovogodišnju psihološku radionicu za LGBT+ zajednicu. Radionica se odvija u prostoru DKC Šesnaestica, u Ozaljskoj 16 (2. kat).

OPIS RADIONICE

Kada prođe čar Valentinova i slavljenja romantične ljubavi, često nam ostaju pitanja kako zaista imati ispunjavajuće odnose, a pustiti one koji to nisu. Na ovoj radionici imat ćete priliku naučiti na koji način možemo njegovati zdrave i ispunjavajuće odnose, a koja ponašanja bi bilo dobro prepoznati i modificirati kako nam ne bi stajala na putu do onog što želimo.

Ova radionica namijenjena je svima koji vole; nije važno jeste li ili niste u romantičnom odnosu, svi naši odnosi su jednako važni i možemo raditi na tome da nam budu što bolji. Usprkos često opjevanom ljubavnom bolu, ljubav i bliskost nisu sinonimi za patnju i ne bi trebali biti njeno izvorište. Ako patimo u odnosima, znači da se u nama, drugoj osobi ili u samom odnosu događa nešto što nas sprječava u ostvarenju naših potreba. To je važno prepoznati i modificirati kako bismo od odnosa dobili ono što nam je zaista potrebno.

Na ovoj radionici pričat ćemo baš o tome – kako pružiti i dati u odnosima ono što nam je potrebno te kako promijeniti komunikacijske obrasce koji nam ne odgovaraju. Pričat ćemo o tome kako prepoznati kompatibilnost u odnosu, a kako uočiti znakove da smo nekompatibilni? Što su red flags, a što su green flags? Naučit ćemo prepoznati problematične obrasce ponašanja u odnosu, otkrivat ćemo od kud dolaze i kako ih promijeniti, a koja ponašanja nikada ne bismo trebali tolerirati. Razlikovat ćemo gaslighting i nasilje, od uobičajenih konfliktnih situacija. Razgovarat ćemo i o prepoznavanju četiri jahača apokalipse odnosa te kako ih zaustaviti. Isto tako ćemo pričati o tome kako prepoznati kada je vrijeme za odlazak iz nekog odnosa i kako preživjeti taj period.

Ljubav nikad ne boli. Bole nas nerazumijevanje, loša komunikacija, nasilje, grubost, izostanak empatije, udaljavanje, ignoriranje i sram. Ljubav i ispunjavajući odnosi su lijek za sve to.

Pridružite nam se u iduću srijedu da zajedno otkrivamo kako to postići. Radionicu vodi Lejla Talić, psihologinja i akreditirana kognitivno bihevioralna terapeutkinja. *Zbeletronove psihološke radionice otvorene su za sve LGBTIQ+ osobe, bez obzira na njihove rodne i/ili seksualne identitete.

Više informacija o radionici možete potražiti na Facebook stranici događanja.


Povezano