Prijavi se na Grrrl Power medijsku radionicu za srednjoškolce/ke

Kroz svibanj i lipanj u zagrebačkom Plejsu (Jukićeva 14, 1. kat) održat će se medijska radionica za srednjoškolce/ke Grrrl Power koju Studio Pangolin provodi već šestu godinu zaredom u suradnji sa srednjim školama u Gradu Zagrebu. Sudjelovanje je besplatno.

Radionicu vode umjetnici i umjetnice koji se bave audiovizualnim medijima, s dugogodišnjim iskustvom rada, kako na umjetničkim, tako i na edukacijskim projektima. Na radionici ćemo razvijati kratke audiovizualne forme – film i video. Uz kratki uvod, gledat ćemo i inspirirati se primjerima iz kratkog eksperimentalnog filma i videa s naglaskom na djela ženskih autorica, zajedno odabrati motive i razraditi ideju za snimanje. Polaznici/e će koristiti opremu za snimanje slike i zvuka, program za montažu, a nakon finalizacije uradaka organizirat ćemo projekcije za najbliže (obitelj i prijatelji).

Radionica Grrrl power namijenjena je svim mladima bez obzira na rod – želimo inzistirati na okruženju gdje se sve polaznike/ce tretira s poštovanjem, bez diskriminacije i s podržavanjem. Cilj nam je da polaznici/ce osjećaju pripadnost, da mogu artikulirati svoje interese i koproducirati sadržaj, želimo ih potaknuti na aktivnost, pružiti im osjećaj sigurnosti i dozvolu za neuspjeh, omogućiti im da ne moraju govoriti u javnosti ako se ne osjećaju sigurnima te obavezno stvoriti atmosferu u kojoj se poštuje njihova rodna identifikacija i seksualna orijentacija.

Radionica će se održati u Plejsu (Jukićeva 14, 1. kat) u četiri subote – od 13. svibnja do 3. lipnja od 15 do 19 sati, s uključenom pauzom za obrok (osiguran u sklopu radionice). U nedjelju 4. lipnja od 18 sati održat će se projekcija i druženje polaznika radionice i njihovih uzvanika. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su obavezne putem maila na kostadinovski.karla@gmail.com.

Voditelji/ce radionice su Neža Knez, Karla Kostadinovski i Vida Guzmić.

Program je financiran od Ministarstva kulture i medija i HAVC-a.

Vida Guzmić (r. 1986), 2012. magistrira (Summa cum laude) na Novim medijima (ALU Zagreb). Završila je Obrazovni program Ženskih studija i edukacijski program Kustoske platforme te WHW akademiju. Bila je rezidentica na V2_Institute for unstable media u Rotterdamu, KulturKontakt Austria u Beču i Ashkal Alwan u Beirutu. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu od 2009. Članica je kolektiva Zvukospjevi, a u Pangolinu radi kao suradnica na projektima, osmišljava i vodi radionice za djecu i mlade (“Grrrl power”, “Drugi film u susjedstvu”, “Spoken word”) te razvija vlastite projekte.

Neža Knez rođena je u Ljubljani 1990. Godine 2014. diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i dizajna u Ljubljani, gdje je nastavila magistarski studij pod mentorstvom profesora Jože Baršija. Za svoj je rad dobila najveće priznanje Summa Cum Laude, Europsku mobilnu nagradu (I -Portunus – Goethe Institut), Nagradu UL ALUO za izuzetne studente postignuća, nagradu za inovativni pristup grafičkoj umjetnosti, studentsku nagradu Prešeren Sveučilišta u Ljubljani i nagradu grupe OHO. Bila je primateljica dvogodišnjeg boravka za mlade umjetnike u Švicarskom kreativnom centru (2018-2020), i polaznica WHW akademije u Zagrebu (2020-2021). Sudjelovala je na samostalnim i skupnim izložbama u Sloveniji i inozemstvu. Trenutno živi i radi u Zagrebu.

Karla Kostadinovski (r. 1996) prvostupnica je kroatistike i češkog jezika i književnosti na FFZG-u. U kulturi je radila u PR-u, marketingu i prodaji (HNK u Zagrebu, Kultura SC, Fraktura) i na raznoraznim projektima, a trenutačno vodi PR Centra za mirovne studije. Bila je voditeljica i glavna urednica kulturnih emisija na Radio Studentu te je osnovala kazališni podcast Foajer. Piše poeziju koju objavljuje na svojem blogu Murati od baršuna. Vodila je radionicu podcasta “Klikni s kulturom” Teatra Tirena te je od 2022. produkcijski dio “Grrrl power” radionica.


Povezano