Predavanje o mitovima o ženskoj seksualnosti: Seks, laži i klitoris

U utorak, 12. prosinca s početkom u 19 sati u društveno-kulturnom centru Šesnaestica održava se predavanje “Seks, laži i klitoris” koje Jasna Žmak održava u sklopu projekta One stvari.

“Seks, laži i klitoris” predavanje je za sve žene koje žele saznati koja je prava istina iza mitova i laži koje nam društvo godinama servira o ženskoj seksualnosti. Iako se posljednjih godina u javni prostor, kroz različite progresivne pop-kulturne formate poput serija, počinju probijati drugačije, pozitivnije slike ženske seksualnosti, većina je nas odrastala u izuzetno sex-negative okruženju koje je prepuno dezinformacija i koje se, logično, reflektira na naše stavove o seksualnosti.

Ovo se predavanje zato fokusira na raskrinkavanje različitih povijesnih mitova koji su vezani uz žensku seksualnost: od mita o klitorisu i orgazmu preko mita o nevinosti i himenu do mita o pristanku i ciklusu seksualnog odgovora.

Ideje o svakoj od tih tema povijesno su prilagođavane muškom pogledu i perspektivi i ideja je ovog predavanja da, kroz pružanje točnih informacija i znanja, radi na osnaživanju žena i njihove slike o vlastitim tijelima.

Ako imaš pitanja i nedoumice o nekoj od tih tema, ako nisi sigurna jesu li stvari koje doživljavaš “normalne” ili ne – ovo predavanje je mjesto za tebe!

Ulaz na predavanje je na bazi donacije, a prijava je obvezna!

Prijavi putem ovog linka: https://forms.gle/TQS4zmYRhat7WFmaA, a za sva pitanja piši na jasna@onestvari.net.

Predavanje drži Jasna Žmak – spisateljica i voditeljica projekta One stvari te autorica knjige One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti. “One stvari” je sex-positive i LGBTQ friendly prostor. Predavanje se održava u prostoru koji nije prilagođen za pristup osobama s invaliditetom.

Nakon predavanja, naravno, otvaramo prostor za pitanja i diskusiju!


Povezano