Peto izdanje valentinovskog drag showa S.R.C.E. pratite online

Fotografija pod CreativeCommons Share-Alike 4.0 licencom. Autor: Luka Dubroja za House of Flamingo

Kolektiv House of Flamingo u nedjelju, 14. veljače, na YouTube kanalu u 21 sat objavit će video izvedbu petog izdanja svoje tradicionalno valentinovske izvedbe S.R.C.E., koja je zbog pandemije preseljena u virtualni prostor.

Ove godine omiljeni domaći tranđeli Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity upravo na tzv. dan zaljubljenih svoju su regionalnu publiku počastile kompilacijom svojih dosadašnjih najupečatljivijih nastupa.

Program ‘S.R.C.E.’ danas je već redovni program kolektiva House of Flamingo; te je odgovor na manjak ponude queer kulturnih i izvedbenih sadržaja u Zagrebu i Hrvatskoj – posebno uslijed globalne pandemije novog korona virusa. Online program nudi nesvakidašnje scensko iskustvo umjetničke prakse draga, koji je sastavnica kulturne i klupske ponude brojnih zapadnih metropola, a s kojom se hrvatska publika posljednjih pet godina upoznaje kroz rad kolektiva House of Flamingo. Prvo izdanje programa ‘S.R.C.E.’ održalo se 2017. a s njim je kolektiv gostovao u Splitu i u Londonu iste godine.

Link na video izvedbu:

Online događaj realiziran je uz tehničku i logističku podršku URK Močvara te K-zone. Kolektiv HoF i udruga Flamingo korisnice su razvojne podrške za organizacije Zaklade Kultura nova u 2021. godini.


Povezano