Dodjela nagrada Lez Of The Year 2017.

Osim kuhanog vina, germknedli, lampica i adventskih kućica na trgu prosinac je poseban po još nečemu. To je vrijeme najvažnijeg lezbijskog događaja naših prostora – Lez Of The Year ilitiga biranja lezbijke godine. LOTY se održava u petak, 22. prosinca u 21:00 sat u Jiggyju (Brozova 48, Zagreb). Osim dodjele nagrada najavljen je i koncert benda Tús Nua, koji je ove godine pokupio odlične kritike za svoj prvi album ‘Horizons’.

Lez Of The Year priznanje dodjeljuje se od 2012. godine osobama, kolektivima, inicijativama, etc. koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ manjine.

Podsjetit ćemo vas kako su proteklih godina najviše vaših simpatija pokupili/e: 2012. godine Le Zbor, Pol’ 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovke, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovke, Nezzlezz i Libela te 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić.

“Kada pomislimo da smo iscrpile sve opcije za nominacije, hrabre i talentirane žene iz zajednice nas uvijek iznova iznenade svojim projektima, aktivizmom, širenjem ljubavi i neprestanom borbom za pozicioniranje njihovih projekata i uvjerenja u javnom prostoru. Ovogodišnji LOTY i uspjesi koji dolaze iz naše male zajednice će vam taman zagrijati srce dovoljno da vas ni blagdani s obitelji neće poljuljati,” navode organizatorice.

Popis nominiranih objavljuje se na Facebook eventu, ali i čita na licu mjesta. Za vaših top tri favoritkinja glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji osvoje najviše glasova publike nose kući simboličnu nagradu – ove je godine to ručno izvezeno ukazanje Gospičke.

Bogat glazbeni program:

Sad već svima poznate ZbeLeTronke Iva, Kitty i Nora izmjenjivat će se cijelu večer za DJane pultom, a od njih možete očekivati razne hitove, plesne poskočice i vrsne glazbene brojeve! Nora voli elektro pop, Iva je pravi pravcati crowdpleaser, a Kitty sve to osvježava svojim maštovitim DJane picksima pjesama koje sigurno znate, ali ste zaboavilei kako se zovu! Zagarantirana zabava!

Tus Nua

Tus Nua su Jordi Ilić na gitari, synth i vokal, Jelena Božić na gitari, synth i vokal te Matea Milevoj na bas gitari, synthu i kao prateći vokal. Djevojke praše post rock i shoegaze, a u rujnu su i samostalno izdale svoj prvi album Horizons! Osnovane 2014., a s trenutnom postavom od 2016., nedavno su imale i prvu promociju albuma u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a posebno za vas će taj spektakl ponoviti na našem izboru za lezbijku godine! Koncert počinje točno u 22h pa stoga nemojte zakasniti na ovu glazbenu poslasticu!

Za VJ pultom zabavljat će vas Donnie Darko.

Više informacija o LOTY dodjeli nagrada možete potražiti na Facebook stranici eventa

Povezano