3. Festival queer i feminističke kulture Smoqua

U četvrtak, 23. svibnja, u 15h počinje treći međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua, a održava se u Rijeci. Festival traje do subote, 25. svibnja 2019. godine.

Smoqua je spoj umjetnosti i aktivizma, a ujedno i platforma povezivanja umjetničko-aktivističkih projekata. Uključuje sudionike/ice iz raznih zemalja uz sadržaj na engleskom jeziku. Festival pruža mogućnost upoznavanja s poviješću i značajem queera i feminizma uz aktivno propitivanje društvenih, rodnih i drugih normi.

Tema ovogodišnjeg festivala je norma, normalnost, normativnost, a navedeni pojmovi će se obrađivati kroz sadržaje u radionicama, panel-diskusijama, raznim nastupima, izložbama te dijeljenju iskustava između sudionika/ica i posjetitelja/ica. Sve aktivnosti pozivaju na promišljanje i dekonstruiranje navedenih pojmova.

Smoqua je dio programskog pravca Kuhinja u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Lezbijska organizacija Rijeka LORI, u suradnji s udrugom PaRiter, inicijativom Građanke svom gradu i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci ovogodišnji su organizatori festivala.

Detaljan program po danima dostupan je naslužbenoj stranici Udruge LORI, a zasebne najave na Facebook događaju.


Povezano