19. Zagreb Film Festival

Ovogodišnje, devetnaesto po redu izdanje ZFF-a održat će se od 14. do 21. studenog u Kinu SC, kinu Tuškanac, Teatru &TD, Uraniji – prostoru kreacije, HUB-u 385 te online na platformama kinoeuropa.hr i croatian.film!

Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih ostvarenja redatelj/ica iz cijelog svijeta pa tako u glavnom programu posjetitelje i ove godine očekuju prvi i drugi filmovi talentiranih i nagrađivanih autora iz cijeloga svijeta.

U glavnom programu dugometražnog filma očekuje nas tako hrvatska premijera Zbornice, dugoočekivanog prvijenca Sonje Tarokić, ovjenčanog posebnim priznanjem žirija u Karlovim Varima, kao i prvi tuniski film nominiran za Oscara Čovjek koji je prodao svoju kožu. Natjecateljski program Ponovno s nama donosi nova ostvarenja ZFF-ovoj publici dobro poznatih redatelja/ica. Tu su pobjednik ovogodišnjeg Berlinalea, Baksuzno bubanje ili bezumni pornić slavnog rumunjskog redatelja Radua Judea, ali i novi filmovi Lorenza Vigasa Najgora osoba na svijetu‘, Joachima Triera Kutija i laureata 14. ZFF-a, Mohameda Diaba Amira.

Uz glavni natjecateljski dugometražni i kratkometražni program te stalne programe Ponovno s nama, Velikih 5 i PLUS, bogat popratni program ove godine donosi filmove iz programa Mreža festivala Jadranske regije, regionalne suradnje koja se nastavlja i ove jeseni uz izbor od šest nagrađivanih europskih ostvarenja, od kojih su dva naslova, Čuvar brata svoga i Prirodno svjetlo u aktualnoj selekciji za Europske filmske nagrade; Festivali pod reflektorom, u kojem selektori vodećih svjetskih festivala biraju filmove za ZFF-ovu publiku; i Ledolomke, ovogodišnji online program koji donosi pet pionirskih ostvarenja redateljica iz Jugoslavije, Mađarske, Čehoslovačke i Poljske.

Kao i dosad, dio festivalske filmske ponude bit će dostupan i izvan granica glavnoga grada, a turneja programa ZFF putuje ove godine obuhvaća čak 20 gradova i kinolokacija diljem Hrvatske!

Informacije o festivalu, programu i ulaznicama potražite na službenoj stranici: www.zff.hr


Povezano