17. Vox Feminae Festival: Girl Rock radionice pjevanja

Vox Feminae Festival vas poziva da se pridružite na besplatnim radionicama pjevanja koje će se uoči 17. festivalskog izdanja u periodu od mjesec i pol dana održavati u DKC Šesnaestica. Radionice su namijenjene svima kojie žele razviti vještine pjevanja i naučiti kako u tradicijske ili pop pjesme integrirati aktualna queer i feministička pitanja te tako kreirati vlastite pjevačke narative.

Radionice se održavaju od 30. ožujka do 4. svibnja, a rezultirat će zajedničkom pjevačkom izvedbom na otvorenju Vox Feminae Festivala 5. svibnja u DKC Šesnaestica.

Na radionicama će polazinicei predložiti i odabrati pjesme koje će se potom tekstualno prilagoditi temama koje odaberemo na zajedničkom sastanku, te ih onda naučiti pjevati metodom “po sluhu“. Tijekom rada učit će se tehnike zagrijavanja glasa i upjevavanja te zborskog pjevanja u jednoglasju ili višeglasju. Svi su dobrodošlie, potrebna je želja za pjevanjem, no ne i predznanje.

Raspored održavanja:
Radionice će se održati kroz 6 susreta tijekom ožujka i travnja te završiti nastupom na otvorenju festivala.

  • Četvrtak 30.3., 17:00 – 20:00 // Uvodni susret održava se u trajanju od 3 sata s pauzom. Tijekom prvog susreta članovice zbora će se upoznati te zajednički dogovoriti oko načina rada te odabira pjesama.
  • Srijeda 19.4., 18:00 – 20:00
  • Subota 22.4., 18:00 – 20:00
  • Četvrtak. 27.4., 18:00 – 20:00
  • Subota 29.4., 18:00 – 20:00
  • Četvrtak 4.5., 18:00 – 20:00 (Generalna proba)
  • Petak 5.5., 20:00 – 21:00 (Nastup u sklopu 17. Vox Feminae Festivala)

Voditeljice radionice:

Tena Rak ima 30 godina, diplomu iz psihologije i višegodišnje muzičko iskustvo u raznim bendovima. Završila Srednju glazbenu školu u Varaždinu koja joj je usadila ljubav prema solfeggiu i notama. Od tad gušta u raspisivanju pjesama za višeglasja, a trenutno to aktivno koristi u vođenju amaterskog zbora Ružmarinka koji je pokrenula u ljeto 2022.

Tajana Josimović diplomirala je komparativnu književnost i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Neformalno obrazovanje od 2008.g. stječe pjevačkom praksom u Le Zboru pod vodstvom Lidije Dokuzović. Pohađa radionice i glazbene kampove etno glazbe (Ethno Grožnjan, TradInEtno), a od 2014. uz Maju Bolić radi s vokalnim sastavom VINS u Rijeci, te vodi tematske radionice.


Za prijavu na radionicu potrebno je javiti se s imenom i prezimenom i brojem mobitela te kratkim motivacijskim pismom i opisom dosadašnjeg iskustva s pjevanjem (ukoliko ga imate), a slobodnei ste predložiti i teme i/ili pjesme koje biste voljeli obrađivati. Zbog specifičnosti rada u većoj skupini, molimo vas da se na radionicu prijavite samo ako ste u mogućnosti posvetiti se redovnim dolascima na probe.

Svoje prijave možete poslati na e-mail adresu: tjosimovic@gmail.com najkasnije do 24. ožujka 2023. u 23:59.


Girl Rock radionice pjevanja pilot su program K-zone s ciljem uspostavljanja lokalnog Girl Rock kampa.


Povezano