13. izdanje Perforacija

Trinaesto izdanje festivala izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa održat će se u Zagrebu, u Zagrebačkom plesnom centru te ostalim lokacijama, od 29.6. do 3.7.2021. Festivalski će se program, tijekom cijelog srpnja, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti odvijati i u Rijeci, Zadru, Dubrovniku i Koprivnici. 

U ovogodišnjem programu Perforacija očekuju nas dvije premijere: predstava Healers, plesne umjetnice Jasne Layes Vinovrški u izvedbi Studija za suvremeni ples, te predstava Arbajt plesača i koreografaŠimuna Stankova. Također, predstavit će se i dvije gostujuće kazališne predstave iz regije: ona redatelja Zlatka Pakovića, Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo, nastalau produkciji Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, čijom izvedbom na Perforacijama otpočinje turneja predstave koja će se okončati gostovanjem u Srebrenici na Dan sjećanja na genocid, te predstava redatelja Žige Divjaka, Game, koja se bavi problematikom prisilnog vraćanja migranata s granica Europske unije.

U sklopu festivala održat će se već tradicionalna Noć performansa, 2.7.2021. Otvorenim pozivom potaknulo se umjetnike na promišljanja o sreći i euforiji kao temama koje nam se svima nameću kao životno važne nakon ove godine obilježene pandemijom, potresima i nesigurnostima raznih oblika. Odabrani umjetnici koji će biti predstavljeni u okviru Noći performansa, Nikolina Majdak, Igor Zenzerović, Mirjana Đan, Andrej Zbašnik i Božidar Katić, sudjelovali su u edukativnom Labu koji je mentorski vodila kazališna autorica i redateljica Nataša Rajković.

Samo neki od renomiranih, domaćih i stranih umjetnika i umjetnica koji nas očekuju na ovogodišnjem izdanju su: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Danijel Žeželj, Bruno Isaković, Mia Zalukar, Nora Krstulović, Tin Dožić, Ida Blažičko, Stefan Radu Cretu, BADco. i mnogi drugi.

Za više informacija o 13. izdanju festivala Perforacije pratite web i Facebook stranice.


Povezano