10. OHOHO festival stripa i street arta

OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY (uradi sam) poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.

Deseto izdanje OHOHO festivala stripa i street arta održava se od 21. do 24. rujna u prostorima AKC Medike (Pierottijeva 11, Zagreb).

Festival počinje u četvrtak (21.9.) promocijom novog broja OHOHOzina#5 na temu novca (malo dvorište Medike). Zatim je otvorenje izložbe u Galeriji Siva strip-tabli iz aktualnog OHOHOzina, koja će biti popraćena radovima umjetnika Damira Stojnića (autora vizuala ovogodišnjeg festivala) i likovne umjetnice Monike Milas. Istu večer je otvorenje izložbe plakata 10 godina OHOHO festivala te stripova iz projekta WOMCOM (Women Power in Comix) u Infoshopu Pippilotta.

Očekuje vas i nekoliko ekskluzivnih promocija strip izdanja, od kojih će neka svjetlo dana ugledati upravo na ovom desetom izdanju OHOHO-a: Lavanderman Vinka Barića i Tonija Favera, SF fanzin Crna rupa Stipe Kalajžića, strip-album Brodski dnevnik Korine Hunjak, strip-album TiComix Tihomira Tikulina Tice, fanzin Iracionalist iz Rijeke, te promocija čak dva broja Strip-PREFIKSA iz HAS kombinata.

Za vrijeme trajanja festivala prostore Medike oslikavati će umjetnici/e pod vodstvom umjetnice Antonije Bačić, koja se pridružila ove godine u organizacijski tim. F

Svaki dan u dvorištu Medike nalazit će se i buvljak na kojemu ćete moći pronaći različita strip izdanja, albume, časopise, grafike, DIY merch, te plakateriju Partizanprinta (Makedonija), Matrijaršije (Srbija) i još mnogo toga.

Uvečer, od četvrtka do nedjelje vas očekuju partiji u klubu Attacak i ostalim floorovima Medike.

Program pronađite ovdje.


Povezano