VAGABOND Pozitivna komunikacija sa životinjama: Kliker-trening

Kliker-trening metoda je i način rada u kojem kroz pozitivan pristup životinji komuniciramo što želimo da radi. Sam kliker mala je spravica koja proizvodi zvuk KLIK, no zapravo je riječ o markeru koji označava ono ponašanje koje smatramo poželjnim, te parira zvuk s nečim što životinja smatra nagradom.

Životinja ubrzo shvati da joj ta radnja donosi nešto ugodno te je počinje sama izvoditi a kliker ubrzava i objašnjava taj proces.

Tada tu radnju stavljamo pod kontrolu i uvodimo verbalni i/ili vizualni signal. Radi se bez prisile, nagrađujući životinju i motivirajući je da sudjeluje u radu s nama.

Na predavanju ćete naučiti osnove kliker-treninga i što sve time možete postići, te imati priliku interaktivno isprobati i vježbati kliker-trening s drugim sudionicima.

Također, Jelena će nas upoznati i s projektom “Žuti pas” čiji je cilj kroz žute oznake na povodniku signalizirati javnosti da tim psima i njihovim ljudima tada ne bi trebalo prići, iz različitih razloga.

Jelena Kallay osnivačica je udruge Vagabond – pozitivna komunikacija sa životinjama, čiji je glavni cilj promovirati pozitivan pristup u radu sa životinjama. Kallay je i certificirana kliker-trenerica na Akademiji Karen Pryor i njihova training partner (KPA CTP) te ima diplomu u području Animal Behavior Technology s CASI Instituta.

Mjesto&vrijeme: Kostelska 4 (Trešnjevka), 13. studenog, od 17 do 19 sati

VAŽNO!

Zbog ograničenih prostornih uvjeta nismo u mogućnosti ugostiti vaše kućne ljubimce na radionici, ali s nama će se družiti Jelenina pasica Ivy, a vjerojatno i uredske Vox ljubavi haskica Sara i Ula 🙂


Povezano