Objavljeno

‘Until We Are All Free’ – Vodič kroz aktivističku ‘uradi sam/a’ umjetnost

Bilo da se radi o radničkim ili iseljeničkim pravima, ovaj vodič naglašava snagu umjetnosti u mijenjanju načina razmišljanja, socijalnih odnosa te borbi za pravdu i jednakost.

U suradnji s Mobilize the Immigrant Vote (MIV), CultureStrike napravio je set šablona i banera koji mogu poslužiti svakome tko prilikom budućih akcija želi iskoristiti još jedan medij za promociju vlastitih ideja i onoga za što se bori. Teme šablona vezane su uz različite vrste narušavanja socijalnih prava, uključujući pritvor, deportaciju te nejednakost plaća.

CultureStrike je mreža umjetnika/ca različitih profila koji kroz svoj rad iznose priče imigranata/tica te u fokus dovode svakodnevne probleme s kojima se suočavaju. Isto tako, u suradnji s aktivistima/kinjama istražuju nove načine ostvarenja kulturnih promjena te rade na suzbijanju anti-iseljeničke propagande.              

„Politički obojana umjetnost me okruživala te sam znala da se zajednica može educirati pomoću plakata. Biti organiziran/a oko neke problematike zahtjeva širenje vijesti o svom djelovanju te skretanje pozornosti na bitne teme…“, navodi Favianna Rodriguez, jedna od osnivača/ica CultureStrike-a. CultureStrike/BitchMagazine

Vodič preuzmite ovdje.


Povezano