Objavljeno

Silovanje je silovanje na svakom jeziku

Britanski Coventry Rape and Sexual Abuse centar nedavno je pokrenuo kampanju u sklopu koje je snimljen edukativan, ali istodobno snažan video o jednom od gorućih problema današnjeg društva, seksualnom nasilju.

Riječima direktorice centra, Dianne Whitfield, ovo je prva kampanja ikad održana u Coventryu koja se fokusira na žrtve obraćajući se izravno njima, a koja ujedno i educira ljude koji nisu svjesni težine traume i posljedica koje silovanje ili bilo kakav oblik seksualnog zlostavljanja ostavljaju.

“U tom smislu je drugačija, nadam se da će ljudi shvatiti i prenijeti poruku da je silovanje silovanje na svakom jeziku i da nije prihvatljivo u nijednom”, izjavila je Whitfield.

Kao glavni ciljevi kampanje navedeni su razbijanje predrasuda vezanih za silovanje i širenje glasa o tome kako je pomoć, ako ju se zatraži, uvijek dostupna. U planu je i prikazivanje videa u policijskim postajama, školama, na sveučilištima i poslovnim centrima.

Video je početak, a centar će uskoro kreirati i edukativne materijale koji na različite načine pristupaju  članovima multikulturalne zajednice Coventrya, prenoseći međutim uvijek istu poruku koja uvijek ostaje ista: žrtva nikad nije kriva.

Glumci koji su sudjelovali u snimanju videa izrazili su želju da pomognu potencijalnim žrtvama pričajući priče prijašnjih. Među njima se našao i igrač rugby kluba Coventry Bears koji je zajedno sa svojim klubom dao punu podršku cijelom projektu, a predsjednik kluba je najavio i uvođenje radionica na kojima bi se educiralo igrače o ovoj problematici.

Cijelu kampanju možete pratiti na Twitteru pod hashtagom #rapeisrape. [V.M.] FeministTimes…


Povezano