Objavljeno

Predstavljanje: DJ Rea, DJ Mayo & DJ Ineskich/O’Jackie (Radio 808)

Rea Hadžiosmanović, DJ Rea

ZANIMANJE: voditeljica kreativnog odjela music publishing kompanije IDM music, inače komparatistica književnosti i galicistica.

KAKO JE POSTALA DJane: “Otišla sam na Egoboobitsovu radionicu organiziranu u “Mami” u Zagrebu, jer mi je dosadilo gnjaviti druge DJ-e da puštaju pjesme koje sam htjela čuti.”

GLAZBENI STIL: mash-up: od dubstepa, UK funkya, garagea, grimea i electra; preko hip-hopa, dancehalla, drum ‘n’ bassa do popa.

TOP 5 STVARI:

OMILJENE GAŽE: “Mislim da je najznačajnija ova u bristolskom klubu Black Swan na kojoj smo Mayo i ja nastupale prošli u listopadu 2011., jer je glazba koju puštam uglavnom iz UK, tako da je mogućnost nastupa tamo za mene veliko priznanje.

A najdraže su mi svakako u kupoli Radija 808 na ovogodišnjem InMusicu i Terraneu.”

 

Maja Milić, DJ Mayo

KAKO JE POSTALA DJane: “Skroz nepromišljeno i neplanirano. Uvijek sam htjela biti u glazbi, pa kad sam čula za DJ radionicu kod DJ Venoma, otišla sam tamo, vidjela, skužila turntablism, uz mixanje se odmah počela baviti i scratchom, shvatila da je to to, i ostala. Shvatila sam da su mogućnosti beskrajne i znala da se želim baviti glazbom na taj način.”

 

GLAZBENI STIL: UK sound- UK funky, garage, (post) dubstep, grime; do glitch hopa, future i abstract beatsa, underground broken hip-hopa, ekaperimentalne elektronike i ostalih bass i wonky pravaca. Uz sve to i funk, dancehall, neo-soul, dub…uz pokoji scratch, naravno.

TOP 5 STVARI:

OMILJENE GAŽE: “Uh… sad kad se sjetim, draga mi je bila moja prva gaža na JabbaTonu, dok još nisam bila dio crewa. Tad sam se baš potrudila oko seta, i super je ispalo.

Od novijih mi je bio super prošlotjedni gig u Bristolu, u duetu s DJ Reom. Bila je preluda atmosfera, neki MC-ji su nam se pridružili i skroz mi je bilo “domaće” s Englezima jer totalno kuže to što puštamo.”

 

 

Ines Rakočević, DJ Ineskich/O’Jackie

ZANIMANJE: završava studij novinarstva, uz to je suosnivačica i glavna urednica informativnog programa Radija 808

KAKO JE POSTALA DJane: “Kroz osnovnu školu sam svirala gitaru i godinama plesala suvremeni ples, i znala sam da želim da glazba bude dio mog profesionalnog razvoja, pa sam kroz DJ radionicu profilirala svoje interese, i iako sam u svijetu DJ-inga tek godinu dana, odradila sam staž u većini zagrebačkih klubova.”

GLAZBENI STIL: UK funky, dubstep, grime, UK garage, hip-hop; iako glazbeno ide mnogo šire, a sve ovisi o danu i raspoloženju.

TOP 5 STVARI:

OMILJENE GAŽE: “Volim svaku, svirati na novim mjestima pred novim ljudima mi je uvijek izazov. No ipak sam posebno vezana za svoje večeri u Kino Klubu Grič, jer sam baš tamo počela DJ-irati. A jedna od omiljenih gaža mi je svakako ona u kupoli Radija 808 na InMusicu, u sklopu 808 Soundsystema.”


Povezano