Objavljeno

Pet blogova o rodnoj ravnopravnosti na poslovnom planu

Donosimo vam listu blogova koji omogućavaju razmjenu iskustava i informacija iz poslovnog svijeta, te okupljaju žene i muškarce s ciljem ravnopravnog sudjelovanja oba roda u radnoj snazi, a osobito radnoj snazi ekonomija u razvoju.

Asian Development Blog (Gender)

Kao dio inicijative Azijske razvojne banke, ovaj blog tematizira razvoj regije i omogućuje live-chat o širokom rasponu tema, te promiče rodnu ravnopravnost i pomaže osnaživanju žena.

Women of HR

Iza ovog bloga stoji osmero ljudi koji rade na stvaranju središte resursa koji bi bio od pomoći ženama zaposlenima u ljudskim resursima i poslovnom svijetu. Radi se o zajednici za žene i muškarce koji su zainteresirani za problematiku rodne raznolikosti. Mnoga tekstova na ovom blogu osobne su priče i iskustva, koja se mogu pokazati vrlo informativnima i korisnima.

The Way Women Work

Ovaj blog ustvari je vodič do uspjeha za žene u rastućim gospodarstvima, a teži im pomoći da zatvore jaz između stupnja obrazovanja i uspješnog sudjelovanja u radnoj snazi. Blog daje puno stručnih savjeta te jednako važne uvide koji nadahnjuju žene. Priče su razvrstane po regijama da bi olakšale pronalazak i uspostavljanje veza među poslovnim ženama.

Women Powering Business

Blog okuplja žene iz različitih industrija kako bi podijelile svoje savjete i iskustva. Dobro je osmišljen i vizualno privlačan te vrlo zanimljiv jer progovara o stvarnim temama bile one izravno povezane s rodnom raznolikošću ili ne.

Andrea’s Gender Blog

Osnivačica i glavna urednica bloga ima magisterij iz rodnih studija te je pokrenula projekt za rješavanje rodne diskriminacije i diskriminacije općenito kako na radnom mjestu tako i među djecom. Teme o kojima se raspravlja, poput ravnopravnosti spolova u politici, itekako su značajne.

Small


Povezano