Objavljeno

Ova parodična dodjela nagrada za seksizam upravo je ono što nam je nedostajalo

Satiričnu dodjelu nagrada koja će se održati po prvi puta 2. listopada u Le Poisson Rougeu u New Yorku vodit će božice komedije Sarah Silverman, Samantha Bee, Abbi Jacobson i Ilana Glazer iz ‘Broad Cityja’.

Bit će to večer ispunjena smijehom, na kojoj će se nagrađivati ‘iznimna postignuća na poljima seksizma i ekstremističkog zagovaranja zabrane pobačaja‘ u politici, medijima i drugim područjima djelovanja.

Organizatorica ovog događanja je neprofitna organizacija Lady Parts Justice, točnije ‘neformalna grupa komičarki i autorica koje otkrivaju ljigavce koji daju sve od sebe kako bi se ukinula dostupnost kontracepcije i pobačaja’. Događaj će se prenositi na njihovoj internetskoj stranici.

Nominacije još nisu objavljene, zbog toga što se, kako su Jacobson i Glazer objasnile, „svakog dana pojavljuju nove izvedbe epskog kretenizma.

Kategorije su sljedeće: ‘Najbolja gluma kao da ti je stalo do žene u sporednoj i nepodržavajućoj ulozi’, ‘Najbolja originalna znanost’, ‘Najbolja adaptacija stvarnosti u odabranoj ili neodabranoj ulozi’, ‘Vrhunska izvedba u spontanom ispadu bijesa’, ‘Najbolja nova lica i/ili prvi nastup’, ‘Sjajno pisanje uz upotrebu flomastera, pribora iz trgovine hobi priborom ili Microsoft Painta’, ‘Vrhunski podbačaj u donošenju i provedbi zakona u glavnoj ulozi’ i ‘Zakonodavno tijelo godine’.

https://www.youtube.com/watch?v=6DcKUXgmHOA?list=PLmLCHQC4Nm-R7vJrZd3L_ZAyr7zD8bsq6

Pojavit će se i mnoge druge omiljene feministkinje i feministi, kao što su Matt McGorry, Wendy Davis, Lea DeLaria, Sasheer Zamata, Pheobe Robinson i Lizz Winstead, Jessica Williams, a domaćica večeri bit će hop hop umjetnica i komičarka Jean Grae.

Cilj ove priredbe je podizanje svijesti glasača i glasačica o političarima/kama i donositeljima/cama odluka kojima je cilj smanjenje pristupa reproduktivnoj zdravstvenoj skrbi, prije nego što se u studenom otvore birališta. Bust

Prevela i prilagodila: Valentina Bedeković

Tekst je originalno objavljen na poddomeni portala – operiseksizam.voxfeminae.net, internetskoj stranici koju, uz mentorstvo, uređuju volonteri i volonterke uključenie u projekt ‘Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost’.


Povezano