Objavljeno

Osam odličnih feministički zinova

Da je Tumblr prvo odredište za nove profilne/cover i ine sličice, znaju svie, no manje je (možda) poznato da je on nizu mladih feminističkih umjetnica omiljena platforma za samo-promociju.

Danas vam predstavljamo neke od nama najdražih Tumblr feminističkih zineova.

Hoax je američki queer feministički, kompilacijski zine koji izlazi dvaput godišnje, a cilj mu je otvoriti našim svakodnevnim životima prostor za feminističku analizu.

Girls Don’t Zine je neprofitni zine koji ismijava društvena očekivanja od žena.

Sophie, feministička blogerica i kreatorica ovih zineova, je DIY feministkinja/umjetnica/fotografkinja iz Norwicha u Engleskoj. Izrađuje zineove u ograničenim količinama, ali još niz kul stvari poput razglednica.

Ripley pokriva mnoge zanimljive feminističke teme i probleme iz stvarnog života. Relativno je novi u Tumblr zine svijetu, stoga zahtjeva dosta potpore. Iako prvo izdanje nije besplatno, vrijedno je novca!

Girls Get Busy je kreativna feministička platforma kojia pruža potporu ženama umjetnicama, spisateljicama i glazbenicama. Potiče djevojke i žene u potrazi za vlastitim strastima te na aktivni angažman u svijetu.

 

Muchacha je tromjesečni fanzin koji promiče feminizam, potiče na uključenost u DIY glazbene/umjetničke zajednice te inspirira grassroots aktvizam.

Cherry je online zine za feminizam, umjetnost i fotografiju. 

GRRRL ASYLUM je feministički zine s naglaskom na pozitivan pogled na ljudsku seksualnost, tijelo i prava žena. Bust Magazine


Povezano