Objavljeno

Online dating za biseksualke i lezbijke

Lansiran u Velikoj Britaniji u rujnu prošle godine, Dattch (spoj riječi dating i catch) je besplatna dating aplikacija i društvena mreža za lezbijke i biseksualke.

Kao što navodi njegova kreatorica Robyn Exton, Dattch se od ostalih dating aplikacija za lezbijke (npr. Brenda) razlikuje po tome što nije tek kopija aplikacija/web stranica namijenjenih heteroseksualnim osobama (npr. Tinder) ili gay i homoseksualnim muškarcima (npr. Grinder), već je ciljano rađen za žene.

U samom početku, Dattch je, poput drugih dating aplikacija, sadržavao fotografije korisnica popraćene minimalnom količinom podataka. Međutim, ubrzo se pokazalo da ono što ‘pali’ kod muškaraca, koji kad im određena fotografija privuče pažnju brzo reagiraju slanjem poruke, nije nužno zanimljivo i ženama.

Exton se stoga odlučila na drugačiji pristup. Po uzoru na popularni Pinterest, Dattch sada omogućava korisnicama da na svoj profil dodaju slike koje otkrivaju njihove interese i raspoloženje. Profil tako postaje mnogo informativniji i olakšava pronalaženje srodne duše, istovremeno onemogućavajući samoomalovažavanje kojem su žene često sklone pri kreiranju svojih profila na dating stranicama/aplikacijama.

Od drugih aplikacija Dattch se razlikuje i po naglasku koji stavlja na sigurnost svojih korisnica. Kako bi dokazale da nisu muškarci, od budućih se korisnica traži da profil na Dattch-u povežu sa svojim Facebook profilom. Ovakav se sustav pokazao prilično uspješnim: da do sada nije otkriven niti jedan lažni profil, iako pokušaja ne nedostaje.

Nastao u Velikoj Britaniji, Dattch je nedavno lansiran i u Sjedinjenim Državama gdje se pokazao podjednako uspješnim. Exton se nada da bi sljedeći korak mogla biti Australija, a s vremenom možda čak i Kina. Guardian


Povezano