Objavljeno

Mix Feminae: Kako pripremiti tijelo za plažu?

Sezona kupanja i sunčanja je započela, a vi niste sigurne jeste li spremne pokazati svoje tijelo na plaži (ili u javnosti uopće!)? Ne brinite, u nastavku donosimo par savjeta kako se spremiti za more ili kakav izlet. Poslušajte ove savjete i zasigurno ćete se već za nekoliko dana osjećati svježije, odmornije i opuštenije! #feministkinjenaljetovanju

Što se tiče hrane i pića, nije tajna da ljeti treba izbjegavati tešku, masnu hranu i konzumirati više povrća i voća. No, realno, tko se može najesti od lubenice?

Lubenica također nije osobito dobra “podloga” ako se nakon kupanja planirate osvježiti pivom. Iako ženski časopisi obiluju savjetima da treba izbjegavati alkohol i gazirana pića jer izazivaju nadutost, mi mislimo da nema boljeg načina za rashladiti se od sočne, ledene čaše pive (ili, ako se želite preseravati, Aperol Spritz). A ako kao posljedicu toga dobijete food baby, prošećite i ponosno pokažite svoju škembicu jer – da parafraziramo slavnu izjavu definitivno-ne-nadute Kate Moss – Ništa nije tako dobro kao osjećaj da si se najela i napila, bez obzira na tvoju kilažu.

Također vam preporučamo da svaki dan na plažu nosite sa sobom par avokada – ali ne za jelo, već da njima gađate idiote koji nemilosrdno gaze po vašem ručniku svojim prljavim stopalima, ali i mainsplainere, tipove u speedo gaćicama, Miroslava Škoru, itd.

Kad smo kod ručnika i ležaljki, klonite se onih s retro motivom bivše države kako ne biste bile prozvane jugozomboidima, rodnim ideološkinjama, itd. (doista, kome to treba na odmoru?). Ipak, kako vaša feministička oštrica ne bi otupila, stvari za plažu (uključujući avokado) nosite u platnenoj torbi s jasnom porukom.

Naravno, ne zaboravite piti puno vode jer svi znaju da je voda pola zdravlja! Osim toga, voda pomaže ukloniti toksine (nažalost, ne i toksičnu muškost). Za vaše dnevne potrebe navodnjavanja preporučujemo staklenu bočicu koju uvijek možete nositi sa sobom i tako ostati dovoljno hidratizirane! U nedostatku drugih izvora vode, bočicu uvijek možete nadopuniti suzama bijesa muškarčina kojima ćete na mobitelu pustiti Gilletteovu reklamu.

Ako u zadnji tren shvatite da se niste depilirale, obucite badić i samo krenite na plažu!

Ali koji kupaći kostim da odaberem za moju figuru, pitate se? To je bar jednostavno – koji god vam je pri ruci!

Uživajte u ljetu!


Povezano