Objavljeno

Lena Dunham: Zlo mi je od Woodyja Allena, ali neću osuditi njegove filmove

Kreatorica i zvijezda HBO serije Girls komentirala je aktualne kontroverze vezane za Woody Allena, odnosno optužbu da je zlostavljao svoju kćer.

„U recentnoj Woody Allen debati odlučno stajem uz Dylan Farrow i zlo mi je od ponašanja Woody Allana“, kaže Lena Dunham.

Dylan Farrow, nedavno je izjavila da ju je Allen zlostavljao dok je bila dijete, potvrđujući optužbe koje je još 1992. godine iznijela njezina majka Mia Farrow. Allan međutim nije bio optužen, te i dalje tvrdi da je Dylan izmanipulirana.

Unatoč tome, Dunham kaže da ne želi u ovo uplitati njegova filmska ostvarenja. „Mislim da možete odlučiti da ne želite podržavati filmove nekoga tko je zlostavljao dijete. To je potpuno legitiman izbor. Ali analizirati njegov radi i govoriti, rekao nam je na 57 načina da siluje djecu, nije pravi način. Razmotriti treba dokaze koji postoje, za koje mislim da jasno sugeriraju da je Woody Allen u krivu. Ne treba međutim u njegovim dramama tražiti reference na zlostavljanje djece. Ne bih se osjećala ugodno u svijetu u kojem je umjetnost uključenja u proces optužbi za zločine.“

Dunham priznaje da u posljednje vrijeme i ne gleda previše Allenove filmove, dijelom zbog njezinog mišljenja o njemu, a dijelom zato što smatra da su sve lošiji.

Također, ističe da ljudi moraju naučiti separirati osobu od djela koje stvara, pa na komentar s Tweetera ‘Zlo mi je od Allenovih filmova’, odgovara ‘Zlo mi je od osobe’. TheWrap…


Povezano