Objavljeno

Je li s felacijom svršeno?

Nedavno je u magazinu Esquire, pisac i novinar Geoff Dyer objavio kako je prema neformalnoj studiji izvedenoj na uzorku od njegovih deset prijatelja došao do zaključka da 80% njih preferira kunilingus u usporedbi s felacijom. A ostala dvojica su homoseksualci.

No, na stranu ove sve samo ne znanstvene metode, samoprozvani feministički pisac Hugo Schwyzer navodi da je porast u ženskom osjećaju da i one zaslužuju zadovoljstvo utjecao na mušku anksioznost pri izvedbi jer sada muško svršavanje više ne znači da je veliki ljubavnik, već mora i sam učiniti nešto za ženu i učiniti to dobro.

Seksualna istraživanja pokazuju da je oralni seks oduvijek označavao podložnost žene, bilo da ga izvodi i tako kleči pred muškarcem, bilo da ga prima pa se muškarac osjeća važno što je sposoban pružiti ženi zadovoljstvo jezikom. Povijesno, seks je označavao dominaciju- njegovu pobjedu nad njezinim otporom. No, ukoliko žena aktivno danas uživa u seksu, koncept pobjede nestaje.

Možda je zaključak u tome da za užitak treba ponekad osvojiti, a ponekad se predati, ali svakako biti ravnopravan u seksualnom odnosu. Msmagazine.com [S.V.]


Povezano