Objavljeno

iCanConnect – tehnologija za gluhe i slijepe osobe

Novi pilot program iCanConnect pojedincima s kombiniranim gubitkom vida i sluha omogućava pristup najnovijoj telekomunikacijskoj tehnologiji, kao i besplatan poseban trening korištenja tehnologije.

Aerički Nacionalni program za distribuciju opreme za gluhe i slijepe osigurat će tako pojedincima lošijeg imovinskog statusa pristup telefonu, naprednim komunikacijskim i informacijskim servisima. Program je osnovala Federalna komunikacijska komisija (FCC), a odobren je pomoću Komunikacijskog i video zakona 2010. godine.

Radi se o trogodišnjem testnom periodu koji je do sada iskoristilo oko 2 000 pojedinaca, međutim iako bi bilo korisno da se program nastavi i nakon početne tri godine, treba istaknuti da se radi o vrlo skupoj tehnologiji, na kojoj tvrtke koje ju proizvode ne mogu ostvariti profit.

Program funkcionira tako da se u svakoj državi osnuje FCC, te besplatno podijeli opremu prilagođenu potrebama svake individue, nakon čega stručnjaci obrazuju i pomažu pojedincima u početnom služenju novim aparatima.

Uvjeti za dobivanje pomagala su važeća liječnička potvrda kojom se dokazuje status gluhe i slijepe osobe, te prihod manji od 44,680 dolara godišnje. ChicagoLighthouse/NewEurope


Povezano