Objavljeno

Gubitak nevinosti u ime umjetnosti

Clayton Pettet, 19-godišnji mladić, odlučio se obračunati s društvenim pritiskom oko djevičanstva te izgubiti nevinost s prijateljem u umjetničkom projektu.

U londonskoj galeriji uz prisutnost publike, 25. siječnja sljedeće godine, u sklopu konceptualnog projekta Art School Stole My Virginity, Pettet će prvi put spavati s muškarcem.

Na ideju gubitka nevinosti u javnosti došao je još kao šesnaestogodišnjak kada su svi iz njegove okoline prakticirali seks, pri čemu se on kao djevac nije uklapao. Na razvoju ideje, i formiranje iste u projekt, radio je tri godine.

Kao što kaže, riječ je o svojevrsnom obračunu s društvenim očekivanjima, ali i preispitivanju ideje seksualnosti općenito. Navodi kako je posebna čar njegova projekta činjenica da je neponovljiv, defloracija se može učiniti samo jednom.

“Ideja mi je sinula kada sam imao šesnaest i svi moji vršnjaci su se upuštali u spolne odnose. Bilo mi je jako teško odgonetnuti zašto sam još djevac i zašto to toliko znači ljudima oko mene. Moj performans nije izjava, koliko pitanje”, izjavio je.

Nakon seksualnog odnosa, Pettet će s publikom komunicirati o njihovim dojmovima i mišljenjima, a poseban naglasak bit će na percepciji promjene u odnosu dvaju muškaraca nakon seksa.

Neki gay aktivisti pak, kako prenosi Huffington Post, smatraju da ovaj projekt nema umjetničku vrijednost već je riječ o komercijalizaciji ljubavi među partnerima. [A.M.F.G.] Time…


Povezano