Objavljeno

Folk Art – Opasni nepalski psi

Nepal Art Dogs projekt je koji je pokrenula Amerikanka Michelle Page nakon što se vratila s putovanja u Nepal gdje se zaljubila u rukom crtane natpise upozorenja “čuvaj se psa” na ulaznim vratima tamošnjih kuća.

S obzirom na to da je ovim unikatnim natpisima prijetilo izumiranje zbog sve češćih kompjuterski ispisanih generičkih natpisa koji su ih počeli zamjenjivati, Michelle je odlučila pokrenuti svoj fair trade projekt te tako pomoći nepalskim umjetnicima da ne ostanu bez posla te ujedno pomoći očuvanje ove djelatnost.

Projekt funkcionira tako da Michelle pošaljete fotografiju svog psa (ili mačke), ona tu fotografiju proslijedi jednom od nepalskih umjetnika koji naslika vašeg psa na metalnu ploču upozorenja. Na taj način vi dobijete originalno umjetničko djelo, a ujedno pomažete nepalskim umjetnicima očuvati njihovu umjetnost.

Natpisi dolaze u raznim varijantama, i možete izraziti vlastite preferencije prilikom slanja fotografije, a osim pasa, možete dobiti i ploču za vašu mačku ili nekog drugog kućnog ljubimca. Projekt slijedi principe fair tradea, tako da umjetnicima osigurava zaslužene prihode, a osim putem direktne narudžbe ovi se natpisi mogu kupiti i u nekoliko umjetničkih galerija u Los Angelesu. TheJealousCurator


Povezano