Objavljeno

Don’t Be a Dick: Serija stripova o stripovima

The Ladydrawers Comics Collective (The Ladydrawers) u suradnji s Bitch media predstavio je novu seriju stripova o strip industriji pod nazivom Don’t Be a Dick koji će biti objavljivani tijekom narednih šest mjeseci.

The Ladydrawers su skupina žena, muškaraca i transrodnih osoba koja istražuje i objavljuje stripove i tekstove o tome kako ekonomija, rasa, seksualnost i rod utječu, kako na strip industriju i druge medije, tako i na kulturu u cjelini.

Projekt okuplja značajne žene iz strip industrije, poput Katie Cook,autorice serije My Little Pony: Friendship is Magic, koja je surađivala MarvelomDC Comicsom, te stoji iza popularnog web-stripa Gronk, Janelle Asselin koja je između ostalog napisala knjigu o tome kako ženama prodavati stripove i u tjednoj kolumni na portalu Comics Alliance predstavlja mlade strip autorice, te Anne Elizabeth Moore koja je trenutna urednica The Ladydrawersa.

Siječanjsko izdanje stripa uvod je u svijet strip terminologije, a u nastavku su najavljene teme poput sadržaja stripova, marketinga i demografije, izdavaštva i prodaje stripova ženama i trans osobama. [A.M.F.G.] Bitch media/The Ladydrawers

Prvi iz serije Don’t Be a Dick stripova pročitajte ovdje.


Povezano