Objavljeno

Čelične štikle od lonaca u Versaillesu

Nakon muških imena poput Jeffa Koonsa, Takashija Murakamija, Xaviera Veilhana i Bernara Veneta i 41-godišnja portugalska umjetnica Joana Vasconcelos pronašla je mjesto u raskošnim prostorijama Versaillesa.

U lipnju je posjetitelje u slavnoj Dvorani ogledala dočekao par divovskih cipela izrađenih od – lonaca različitih veličina!

Nastavak putovanja u bizarni Dalijev svijet otkrit će njen ružičasti helikopter, izrađen od nojeva perja i kristala Swarovski, u sobi koja je nekoć pripadala kralju Louiseu Phillipeu, hrabro postavljenu odu ženstvenosti – skulpturu u obliku maternice izrađenu od drva i mjedi na koju su postavljene vlasulje u različitim bojama, a potom i instalaciju od kovanog željeza u obliku čajnika, u vrtovima Dvorca.

Vasconcelos, čiji je rad usko povezan s feminističkim temama, kaže kako je ova izložba posvećena svim ženama koje su svoje priče utkale u živote poznatih zidova.

Umjetnica rođena u Francuskoj, priznaje:

„Moj je cilj ostaviti svoj trag u pijesku tradicije i učiniti to modernim materijalima na način da budu savršeno uklopljeni u prostor“.

Nađete li se u ovim ljetnim mjesecima u kakvom romantičnom otkrivanju Pariza, svakako posjetite izložbu, koja je otvorena do kraja rujna. Todaysthv.com, DesignBoom.com… [M.R.]


Povezano