Objavljeno

Seksistički nastrojeni muškarci više vole velike grudi

Nedavna studija provedena na Sveučilištu u Westminsteru, a objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior, pokazuje da stavovi muškaraca o ženama utječu na njihove preferencije idealnih veličina grudi, prenosi Huffington Post.

Znanstvenici su ispitali 361 heteroseksualnog muškaraca u dobi od 18 do 68 godina koji su svi pripadnici bijele rase (kako su ranija istraživanja pokazala da etnička pripadnost utječe na način na koji pojedinci percipiraju veličinu grudi, znanstvenici su odlučili regrutirati sudionike iz samo jedne rasne kategorije).

Svakom je muškarcu pokazano pet različitih modela žena u 3-D tehnici, pri čemu je svaki model imao drugačiju veličinu grudi. Sudionici istraživanja morali su odrediti koji im je model žene fizički najprivlačniji.

Nakon toga sudionicima je mjerena razina neprijateljstva prema ženama, stavovi o odnosima između muškaraca i žena, razina dobronamjernog seksizma te koliko žene doživljavaju kao objekte.

Otkrili su da najveći postotak ispitanika (32,7 posto) ocjenjuje grudi srednje veličine najprivlačnijima, slijede velike grudi (24,4 posto), vrlo velike (19,1 posto), male (15,5 posto) i vrlo male (8,3 posto ). Međutim, privlačnost prema velikim i vrlo velikim grudima značajno je bila povezana s očitim seksizmom, benevolentnim seksizmom i neprijateljskim stavovima prema ženama. Tportal…


Povezano