Objavljeno

Besplatna usluga selidbe žrtvama obiteljskog nasilja

Meathead Movers je kompanija za selidbu koja pomaže ženama koje napuštaju svoje nasilne veze. Osnovao ju je Aaron Steed prije 18 godina (dok je još uvijek bio u srednjoj školi), a danas imaju četiri ureda na području Kalifornije i sve selidbe obavljaju potpuno besplatno.

Budući da pružaju podršku žrtvama nasilja, i sami su se ponekada znali naći u konfliktinim situacijama. Steed se, primjerice, prisjeća selidbe u kojoj je muškarac odlučio na njih baciti različite kuhinjske aparate, optuživši ih da mu kradu stvari.

“Kada pogledam unatrag, ništa nije napravljeno uzalud,” kaže Steed i dodaje da se u mnogim trenucima osjećao kao da zaista spašava živote.

 Kompanija uglavnom zapošljava studente i surađuje s lokalnim skloništima za žrtve nasilja, čiji djelatnici pomažu u pripremi radnika za teške situacije u kojima se mogu naći za vrijeme selidbe.

Meathead Movers potiču i ostale kompanije na suradnju s lokalnim skloništima, koristeći se heštegom #MovetoEndDV.

Kathleen Buczko, izvršna direktorica skloništa za beskućnike, žene i djecu Good Shepherd, izjavila je kako je pomoć Meatheda Moverasa neprocjenjiva.

“Oni su divni, osjetljivi, brižni i entuzijastični. Pomažu pretvoriti nešto što je povezano s traumom u slavljenje novog doma i novog života”, izjavila je.

Steed se nada da je njegova kompanija pomogla pri oblikovanju mladih ljudi i da je barem malo doprinijela širenju svijesti o nužnosti suzbijanja nasilja. 

Povezano