Objavljeno

A beautiful body: Tijelo nakon poroda (foto)

Američka umjetnica Jade Beall planira u knjizi A Beautiful Body objaviti seriju fotografija žena nakon poroda čiji je cilj prikaz stvarnog izgleda majki, lijepih unatoč fizičkim nedostatcima koje društvo smatra da imaju.

Nametnuti koncept ljepote modela obrađenih u Photoshopu Jade je osjećala cijelog života, a posebno nakon rođenja vlastitog djeteta. „Suočeni smo s rastućim problemom žena koje se ne osjećaju dovoljno vrijednima da se smatraju lijepima. Prozivanje majki koje nisu odmah nakon poroda vratile prijašnju formu može prouzročiti osjećaj neuspjeha jer je biti majka velik izazov, a brojne žene su  i prije bile nezadovoljne svojim izgledom “, kaže Beall.

Njezin rad, koji mijenja percepciju društva o ljepoti, Jade planira proširiti i na druga područja. Starenje, rak, prehrambeni poremećaji, neke su od tema koje je zanimaju kao i ravnopravno fotografiranje žena i muškaraca te  prelazak na druge medije, uključujući časopise i film.

„Moj san je biti dio pokreta u kome su ljudi dobri prema sebi i drugima, generacije mladih koje više neće uzalud trošiti dragocjene godine na negativan stav o sebi samima, kakav sam i ja imala jer se nisam smatrala lijepom“, kaže Jade.

Beall je pokrenula Kickstarter kampanju kako bi prikupila sredstva za objavu knjige, te je već premašila očekivani iznos od očekivanih 20 tisuća dolara, i skupila gotovo trostruko više.

Rad Jade Bell možete pratiti i na Facebooku. [M.M.] HuffPost


Povezano