Objavljeno

#xtremedream: Diana Nyad (64) preplivala od Kube do Floride

Američka plivačica na duge pruge Diana Nyad (64) nakon 53 sata i 177 kilometara, u ponedjeljak je postala prva osoba koja je preplivala od kubanske do američke obale bez kaveza koji bi je štitio od napada morskih pasa. Ovo je bio njezin peti pokušaj od 1978. i četvrti nakon što je napunila 60 godina.

“Sve je autentično. To je velika priča. Sanjate o tome već 35 godina, ne ostvari se, vi nastavite sa životom, ali to je uvijek negdje tamo. Onda napunite 60 i mama vam umre, a vi ste i dalje u potrazi za nečim. I onda sam se trgnula i prestala maštati”, izjavila je Nyad.

No, kako kaže, pothvat zaista nije bio lak. “Unatoč mom iskustvu, pogotovo u ovom oceanu, nisam znala da ću toliko patiti, rekla je Diana i dodala: “Zadobila sam opekline od sunca i punih 49 sati je vjetar užasno puhao, i bilo je jako teško.”

Na američkoj ju je obali dočekalo nekoliko stotina fanova i znatiželjnika, a čim je izašla iz vode, Diana je dala izjavu novinarima.

“Imam tri poruke – jedna je da nikada ne treba odustajati, druga je da čovjek nikada nije prestar da bi si ispunio svoje snove, a treća je da ovo izgleda kao podvig pojedinca, ali iza svega zapravo stoji tim ljudi”, kazala je.

Iako ne želi da ju se naziva heroinom, izjavila je kako se nada da nekome može poslužiti kao inspiracija.

O njezinom pothvatu snimljen je i dokumentarac The Other Shore: The Diana Nyad Story čija je premijera zakazana za 26. rujna. [A.L.] CNN…


Povezano