Objavljeno

USKOK: Razbijen lanac prostitucije i trgovanja ljudima

Više od 15 osoba uhićeno je u velikoj akciji razbijanja lanca organizirane prostitucijei traffickinga koju su USKOK i policija proveli u sjevernom i južnom dijelu Hrvatske, prenosi Jutarnji list.

U srijedu je dio osumnjičenika priveden na saslušanje u sjedište USKOK-a u Zagrebu, a tijekom dana u prostorijama Policijske uprave zagrebačke bit će održana izvanredna tiskovna konferencija na kojoj će šefovi kriminalističke policije prezentirati rezultate dosad provedenih etapa velike akcije.

Kako neslužbeno doznaju u Jutarnjem listu, radi se o višemjesečnom istraživanju u sklopu kojeg su korištene posebne mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga, djelatnosti i prometa, a podaci prikupljeni na taj način bit će korišteni u kaznenom postupku protiv optuženika.

U srijedu su u jutarnjim satima na području Zagreba, Hrvatskog Zagorja i Dalmacije provedena iznenadna uhićenja, a pretragama stanova pronađeni su brojni dokazi koji potvrđuju sumnje da su se članovi nadzirane skupine bavili organiziranom prostitucijom. Pripadnici specijalne policije pručali su potporu kolegama iz krim. policije, ali kako doznajemo, nije bilo potrebe za primjenom sile. [D.B.] Jutarnji…


Povezano