Objavljeno

Uključite se u online akciju ‘Bez vrećice, molim!’

Akcija ‘Bez vrećice, molim!’ pokrenuta je na Dan bez plastičnih vrećica koji se obilježava 3. srpnja, a trajat će do petka 7. srpnja. Zelena akcija poziva vas da se pridružite akciji na društevnim mrežama.

U Hrvatskoj se godišnje po stanovniku prosječno potroši oko 400 plastičnih vrećica, a sukladno obavezama prema EU tu količinu moramo smanjiti za 10 puta do 2025. godine.

Zbog toga je potrebno smanjiti potrošnju i proizvodnju plastičnih vrećica te se okrenuti okolišno prihvatljivim platnenim vrećicama, kompostabilnim vrećicama i košarama koje se mogu višekratno upotrebljavati i ne štete okolišu.

“Molimo vas da svoju kupovinu s nekim od navedenih alternativa plastičnim vrećicama fotografirate i fotografije objavite na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) uz #bezvrećicemolim i označite Zelenu akciju ili nam pošaljete fotografije izravno na info@zelena-akcija.hr,” poručuju iz Zelene akcije.

Ovom akcijom građanima i građankama želi se pokazati da postoji okolišu prihvatljiva alternativa za plastične vrećice te izvršiti pritisak na nositelje vlasti da hitno osiguraju provedbu brojnih mjera koje bi građane_ke demotivirale od korištenja, a proizvođače od proizvodnje plastičnih vrećica.

Najbolje fotografije javno će se koristiti u tu svrhu, bez navođenja vaših imena. 


Povezano