Objavljeno

TV voditeljica Miriam O’Reilly pobijedila BBC

Devet mjeseci nakon što su je upozorili na njezine bore opaskom: “Nije li vrijeme za botox?”, BBC-jeva voditeljica Miriam O’Reilly (53) ostala je bez posla te je bila prinuđena tužiti BBC zbog dobne diskriminacije. I na našu sreću – pobijedila je! O’Reilly je izgubila mjesto u emisiji Countryfile, koja se bavila ruralnim temama, i ponuđeno joj je mjesto u radijskoj emisiji koja bi se bavila umirovljenicima i pitanjima okoliša.

Iako je u svojoj dugogodišnjoj karijeri (radila je na BBC-ju 25 godina) O’Reilly osvojila brojne nagrade, nije dobila nijedan odgovor zbog čega je otpuštaju. Jedno od mogućih objašnjenja je visoka rezolucija televizijske slike koja bi gledateljima pokazala sve nedostatke na voditeljičinom licu.

Nažalost, ovo nije jedinstven slučaj. Voditeljica je objasnila kako su bez posla na televiziji ostale još neke njezine kolegice (Michaela Strachan (42) i Juliet Morris (52), da nabrojimo samo neke od njih). Osim bora, bila im je problematična i njezina boja kose koju su htjeli prefarbati kako se ne bi vidjele navodne sijede vlasi.

 

Dvije godine nakon otkaza, O’Reilly je imala strašnih problema da nađe posao u svojoj struci te je svojedobno razmišljala da završi tečaj kulinarstva ne bi li posao našla u drugoj branši. Njezina pobjeda protiv BBC-ja (150.000 funti odštete) mnoge ispunjava nadom da se otvorilo novo poglavlje u povijesti televizije te da će ljudi početi ozbiljnije razmišljati o pitanjima koje je ova tužba pokrenula. Guardian


Povezano